Alarm

Een gemiddelde onuitgenodigde gast heeft tussen de 10- en 15 seconden nodig om uw huis binnen te komen. Met een degelijk alarm beschermt u dat wat u zo dierbaar is. Lees verder en ontdek meer over alarmen en de richtprijzen.

Richtprijzen van elk type alarm

Elke type alarm heeft zijn eigen voor- en nadelen, ook qua kosten. Onderstaande kosten zijn richtprijzen per type alarm installatie inclusief btw en montage.

Type alarmGemiddelde prijs incl btw en montage
Bekabeld basis
€ 1.200
Bekabeld uitgebreid€ 1.700
Draadloos basis€ 750
Draadloos uitgebreid€ 1.200
Hybride€ 1.000

Zoals u ziet lopen de prijzen erg uiteen. Dit komt doordat elk verschillende type alarm verschillende eigenschappen beheerst. Dit gaat echter weer gepaard met een prijsverschil. Om de juiste keuze te maken wordt u aangeraden om een specialist te betrekken in het maken van uw keuze en bij het installeren van uw alarm. Hierdoor profiteert u van de kennis van de specialist. Het grootste voordeel is dat de specialist zich kan verplaatsen in de gedachtegang van een inbreker. Hierdoor worden de kwetsbaarheden van uw woning bekeken en verbeterd. Verschillende specialisten hanteren echter verschillende prijzen vanwege de onderlinge concurrentiestrijd. U betaalt hierdoor al gauw te veel. Om dit te voorkomen wordt u aangeraden om specialisten te vergelijken. Dit vergelijken kunt u doen door offertes aan te vragen. Bij ons doet u dit gemakkelijk gratis en geheel vrijblijvend. Binnen 2 minuten heeft u tot wel 6 offertes aangevraagd. Vraag hier binnen 2 minuten uw offertes aan, gratis en geheel vrijblijvend. Ga voor veiligheid en geld besparen in één.

Alarm

Mogelijkheden bij elk type alarm

U heeft een aantal belangrijke keuzes te maken in het orriëntatieproces. Deze keuzes worden uitgebreid behandelt. Leest u vooral verder en ontdek per alarm installatie de kenmerken die juist dit type alarm installatie zo geschikt maken ter beveiliging.

Basis alarm versus uitgebreid alarm

Basis alarm

Wat heeft een basis alarm te bieden? Deze bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene

Voor een basis alarminstallatie betaalt u tussen de € 125 en € 400 euro. Deze kosten zijn inclusief btw en montage.

Uitgebreid alarm

Het grote voordeel van een uitgebreid alarm is de aansluiting op de alarmcentrale. Bij alarm situaties komen hulptroepen u tegemoet. Een uitgebreid alarm bestaat uit:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene
 • aansluiting bij een alarmcentrale
 • rookmelder
 • bewegingsmelder
 • raammagneten
 • communicatiekiezer

U heeft al een uitgebreide alarminstallatie vanaf € 300 inclusief btw en montage.

Draadloos, bekabeld of hybride

De eerste keuze waar u voor komt te staan is wat voor bekabeling u verlangt bij uw alarm. Denkt u hierbij aan wat het beste bij uw woning past. Alarmen worden onderverdeeld in 3 groepen:

 • bekabelde alarmen
 • draadloze alarmen
 • hybride alarmen

Bekabeld alarm

Een bekabelde alarm installatie is betrouwbaar. De onderdelen zijn via kabels verbonden, hierdoor heeft het alarm geen last van signaal storingen. Signaalstoringen worden door inbrekers gebruikt om uw alarm te saboteren. Als het om het beveiligen van uw bedrijf gaat dan is een bekabeld alarm de beste keuze. Professionele inbrekers hebben het vaak gemunt op bedrijven. De kans dat professionele inbrekers bij u toeslaan is vele malen groter dan bij woningen. Een ander voordeel is de duurzaamheid van een bekabeld alarm. Het systeem gaat namelijk het langst mee.

VoordelenNadelen
Een relatief lage prijsKabels in het zicht
Zeer betrouwbaarMoeilijk te installeren
DuurzaamLastig uit te breiden

Geniet dit type alarm installatie uw voorkeur? Een bekabeld alarm is vaak erg voordelig. U betaalt tussen de € 150 (basis) – € 500 (uitgebreid).

Draadloos alarm

Met een draadloze alarm installatie heeft u een flexibel alarm in huis gehaald. Dit type huisbeveiliging is snel en eenvoudig te installeren. De onderdelen communiceren via wifi. Tegenwoordig zijn draadloze alarminstallaties zeer betrouwbaarder. Omdat draadloze alarmen op batterijen werken zijn zij bestendig tegen stroomstoringen. U hoeft slechts te denken aan het op tijd vervangen van de batterijen. U ontvangt een melding wanneer het zo ver is. Met verhuizen is uw alarm gemakkelijk mee te nemen. Hieronder vindt u de voor- en nadelen van een draadloze alarm installatie:

VoordelenNadelen
Eenvoudig te installerenVervangen van de batterijen
Eenvoudig uit te breiden, flexibelHet zendbereik
Steeds betrouwbaarder

Voor dit type alarm installatie betaalt u tussen de € 125 (basis) – € 900 (uitgebreid). Hoe hoger de prijs, hoe geavanceerder uw alarm installatie.

Hybride alarm

Wilt u het beste van bekabelde en draadloze alarmen? Dan is combineren gemakkelijk mogelijk. Kies voor een hybride alarm. U profiteert hiermee van de al aanwezige kabels. Ook biedt dit alarm de mogelijkheid om uit te breiden. Hieronder de voor- en nadelen:

VoordelenNadelen
Betrouwbaar door kabelsIets minder betrouwbaar (software is vrij nieuw)
Eenvoudig uit te breiden, flexibelIets minder modellen verkrijgbaar
Bedienbaar via smartphone

Voor dit type alarm installatie betaalt u tussen de € 400 en € 750.

Veilig huis gezin

Besparen op uw favoriete alarm

U weet nu het één en ander over de mogelijkheden van de verschillende type alarmen. Iemand die de omgeving goed kent en bovendien nog veel meer verstand van elk verschillend type alarm heeft is de specialist. De specialist bij u in de buurt beschikt over kennis en ervaring, wanneer u hier optimaal gebruik van maakt weet u zeker dat u uw huis optimaal beveiligd met uw alarm. Echter hanteren verschillende specialisten verschillende prijzen. Dit kunt u in uw voordeel omzetten. U kunt door de concurrentiestrijd namelijk tot wel 40% besparen op uw alarm. Dit doet u door de specialisten met elkaar te vergelijken. U vraagt bij ons binnen 2 minuten offertes aan van verschillende specialisten en vergelijkt vervolgens de prijzen met elkaar. Dit vergelijken zorgt ervoor dat u op de hoogte bent en er na de installatie niet ineens achter komt dat u te veel heeft betaald. Want zeg nou zelf, wij Belgen kunnen beamen dat er niks vervelender is dan onnodig te veel betalen. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van de specialisten uit uw buurt. 2 werkdagen later ontvangt u de offertes in uw mailbox. U weet op dat moment zeker dat u geen dief van uw eigen portemonnee bent.