Bewegingsmelder

Een bewegingsmelder in uw woning is tegenwoordig noodzakelijk. De bewegingsmelder of bewegingsdetector staat bekend om de relatief lage prijs in verhouding tot andere soorten alarmsystemen. Bent u benieuwd naar de keuzes die u kunt maken? Vind hier antwoord op al uw vragen.

Wat kost een bewegingsdetector?

Bewegingsmelders bieden verschillende mogelijkheden. En ieder soort kent een eigen prijs. Daarnaast is de totale prijs voor het plaatsen van bewegingsmelders afhankelijk van de grootte van uw huis en uiteraard de aanbieder. Om u een overzicht te bieden van wat u ongeveer zal investeren in bewegingsdetectoren is onderstaand schema gemaakt. Deze prijzen zijn per bewegingsmelder, inclusief btw en montage.

Type bewegingsmelderPrijs per melder inclusief btw en montage
Bekabelde bewegingsmelder inbouw€ 45
Draadloze bewegingsmelder inbouw€ 60
Bekabelde bewegingsmelder uitbouw€ 50
Draadloze bewegingsmelder uitbouw€ 65

Iedere euro is mooi meegenomen en het liefst betaalt u natuurlijk zo min mogelijk. En op een aantal punten kunt u zeker besparen, zonder hier te veel moeite voor te doen. Zo raden wij u aan om een alarmspecialist in te huren. Deze specialist weet precies waar de zwakke punten op het gebied van brand en inbraak zich bevinden in uw woning. Door het inhuren van deze specialist bespaart u al vele euro’s op langere termijn doordat u uw inboedel beter beveiligd. Maar wij geven u graag de kans om nog meer te besparen op de totale kosten van uw bewegingsdetectoren. U pakt deze kans door gebruik te maken van onze vergelijkingsservice. Deze werkt als volgt. Iedere specialist hanteert een eigen prijs en zo loopt het onderlinge prijsverschil op tot 40%. Bij het vinden van een voordelige alarmspecialist bespaart u dus al snel tientallen euro’s voor de aanleg van bewegingsmelders. Hoe vindt u snel zo’n specialist? Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde specialisten bij u in de buurt. Leg de offertes naast elkaar en kies de meest voordelige er tussenuit. De aanvraag is al na 2 minuten gedaan en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes ontvangen.

bewegingsmelder inbreker

Ieder soort bewegingsdetector uitgelegd

Als het om bewegingsmelders gaat heeft u een tweetal globale keuzes te maken. Zo kunt u kiezen voor inbouw of uitbouw en hier binnenin een bekabelde of een draadloze bewegingsmelder. Hieronder worden deze mogelijkheden voor uw tegenover elkaar gezet.

Keuze 1: inbouw of uitbouw

Een inbouw-bewegingsdetector of bewegingsdetector is een melder die in het plafond of de muur is ingebouwd. Deze steekt dus, in tegenstelling tot een uitbouw bewegingsdetector, niet uit. Het voordeel van een inbouw-melder is het feit dat deze wat voordeliger is en een strakker resultaat oplevert dan uitbouw-melders. Echter is een inbouw-bewegingsmelder lastiger te bevestigen, omdat deze (zoals de naam al beaamd) ingebouwd moet worden in het plafond of de muur.

Keuze 2: bekabelde of draadloze bewegingsmelder

De volgende beslissing die u zult moeten maken is die over een bekabelde of een draadloze bewegingsmelder. Een draadloze bewegingsmelder is over het algemeen wat prijziger dan een bekabelde bewegingsmelder. En bij een draadloze bewegingsmelder is soms vervanging van batterij nodig, nadat dit tijdig aangegeven is door de detector. Maar het grote voordeel van een draadloos systeem is het feit dat de bevestiging en uitbreiding zeer gemakkelijk uit te voeren is. Bij de bevestiging van een draadloze bewegingsmelder komt veel minder werk kijken doordat deze via wifi in contact staat met het centrale systeem. Hiervoor zijn dus geen kabels nodig. En hier komt een extra voordeel bij kijken: een strak en kabelloos resultaat.

Hoe inbraakgevoelig is België?

In 2015 is er onderzoek gedaan naar de inbraakgevoeligheid van België. Hieruit rolden de volgende gegevens:

Inbraakbeveliging belgie

 

De cijfers liegen er niet om. België kent zeer veel woninginbraken en dit lijkt alleen nog maar vaker te gebeuren. In België vinden dagelijks 200 inbraken plaats en de inbreker zoekt het liefst in woningen. Denkt u dat u veilig bent, omdat er laatst al in uw woning ingebroken is? 25% van de inbrekers keert terug naar huizen waar ze succesvol hun buit meegenomen hadden.

Bewegingsmelder inbraak

Neem voordelig een bewegingsdetector in huis

Ieder hulpmiddel om de inbreker uit huis te houden is dus noodzakelijk. Wilt u zeker weten dat de inbreker geen enkele kans krijgt om uw inboedel te kapen? Huur dan een beveiligingsfirma in voor de aanleg van bewegingsmelders. De specialist weet precies waar de zwakke plekken zich op het gebied van de beveiliging van uw huis bevinden. Door deze kennis en ervaring brengt deze specialist graag een inbouw, uitbouw, een bekabelde of draadloze bewegingsmelder aan. Bij u in de buurt zijn er veel specialisten actief. Ieder van deze specialisten vraagt een andere prijs en zo loopt het prijsverschil al op tot 40%. U kunt dus tientallen euro’s besparen door een voordelige specialist te vinden. U kunt hiervoor een zoektocht starten op het internet maar dit zal veel tijd en energie kosten. U kunt deze zoektocht vermijden en toch een voordelige alarmspecialist vinden. Hoe? Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde alarmspecialisten bij u in de buurt. Leg de offertes naast elkaar en kies uw specialist uit. De aanvraag is al in 2 minuten gedaan en binnen 2 werkdagen kunt u gaan beginnen met vergelijken. Wees geen dief van uw eigen portemonnee en vraag vandaag nog de offertes aan.