Brandbeveiliging

Voorkomen is beter dan genezen. Het uitbreken van een brand laat zeer diepe sporen achter. Zowel in uw geliefde huis als in uw psychische gesteldheid. Een goede brandbeveiliging is daarom een must have in uw woning. Lees verder over de voordelen en kosten van brandbeveiliging.

Kosten brandbeveiliging

Brandpreventie of brandbeveiliging kan op verschillende manieren gedaan worden. Verschillende mogelijkheden dragen verschillende kosten met zich mee. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde kosten van brandbeveiliging.

Type brandbeveiligingGemiddelde prijs (incl. btw)
Branddeken€ 20 - € 75
Sprinklers (per m²)€ 20 - € 45
Rookmelders€ 40 - € 80
Brandblusser€ 50 – € 150
Brandwerende kluis€ 20 – € 800

Het ontstaan van brand zit vaak in een klein hoekje. Zo kan er al brand ontstaan bij een kortsluiting of een TV die op standby staat. Met een brandbeveiliging voorkomt u hachelijke situaties. Hierboven ziet u de meest voorkomende manieren van brandbeveiliging die ervoor zorgen dat u gealarmeerd wordt bij brand. Dat deze mogelijkheden apart vermeld staan betekent niet dat combineren niet mogelijk is. Sterker nog, combineren van bovenstaande opties wordt aangeraden. Iemand die u helpt het beste uit uw brandbeveiliging te halen is de specialist bij u in de buurt. Deze specialist kent de omgeving en weet hoe een brand snel kan escaleren en hoe dit te voorkomen. U denkt nu waarschijnlijk dat u meteen de hoofdprijs moet betalen voor het inhuren van een specialist. Verschillende specialisten hanteren verschillende prijzen en hier kunt u van profiteren door het vergelijken van verschillende offertes. Op deze manier bespaart u tot wel 40%. Deze offertes geven u de prijzen informatie die u nodig heeft om de juiste voordeligste keuze te maken. Via ons kunt u tot wel 6 offertes vergelijken en dit is gratis en geheel vrijblijvend. Vraag daarom hier tot wel 6 offertes aan en bespaar tot wel 40%. Hiermee zorgt u voor een brandveilige woning en voorkomt u dat u onnodig een gat in uw portemonnee brandt.

Brandbeveiliging

Waarom brandbeveiliging?

Wanneer er een brand uitbreekt bent u in veel gevallen te laat. Dit risico wilt u toch zo klein mogelijk houden? Sinds 2 januari 2013 is het verplicht om rookmelders in uw woning te hebben. Dit houdt in dat elke gezinswoning op elke verdieping minimaal een rookmelder moet bevatten. Verder zorgt u met andere eerder genoemde type brandbeveiliging voor de nodige bestrijdingsmiddelen, mocht het tot een brand komen. U bent dan voorbereid op het ergste en heeft dus in feite bijna niks meer te vrezen. Ook kunt u een deel van uw aankoop terugkrijgen via premies voor brandbeveiliging. Dit gaat om een bedrag tot ongeveer € 800 per woning.

Soorten brandbeveiliging

Verschillende soorten brandbeveiliging beschikken over verschillende preventieve kwaliteiten. Bij brandbeveiliging wordt onderscheid gemaakt tussen:

 • Branddeken
 • Sprinklers
 • Rookmelders
 • Brandblussers
 • Brandwerende kluis

Branddeken

Een branddeken als brandbeveiliging gebruikt u bij brand dat relatief klein is. Dit soort brand ontstaat vaak in en nabij de de keuken. Leg de branddeken daarom in de keukenla. Hierna is het belangrijk dat iedereen weet waar deze wordt neergelegd zodat er snel kan worden ingegrepen bij brand. Bij het gebruiken van de branddeken is het essentieel om uw handen met de branddeken te beschermen door ze in de branddeken te wikkelen. Ook moet u bij het gebruiken van dit type brandbeveiliging/bestrijding denken aan een aantal essentiële zaken:

 • Maak geen abrupte bewegingen maar blijf rustig.
 • Zorg dat er geen zuurstof bij de brand kan komen.
 • Schakel de stroomvoorziening van het toestel uit.
 • Wacht tot het vuur gedoofd is en de hitte verdwijnt.

Sprinklers

Sprinklerinstallaties zie je minder vaak in gezinswoningen. Zij worden vaker ingezet in bedrijfspanden en opslagruimtes. Dit type brandbeveiliging beveiligt door middel van sproeiers die aan het plafond hangen. Deze sproeiers detecteren beginnende branden en blussen deze. Zij reageren op temperatuur. U verwacht misschien dat dit waterschade aan zal brengen, sprinklers van tegenwoordig sproeien echter zeer gericht waardoor deze waterschade geminimaliseerd wordt.

Rookmelders

Rookmelders zijn essentieel in elk huishouden of bedrijfspand. Stel er breekt bijvoorbeeld ‘s nachts brand uit, dan heeft u heel weinig kans om tijdig wakker te worden en de schade op tijd te beperken. Immers, in uw slaap ruikt u niets. Daarbij komt dat een brand vooral gevaarlijk is door de hoeveelheid rook die het verspreidt. Deze rook is verstikkend en levensbedreigend. Investeer daarom in voldoende rookmelders om uzelf en uw gezin op tijd te alarmeren. Het wordt aangeraden om rookmelders te kopen met batterijen die een 10 jarige levensduur hebben. De positie van de rookmelders is enorm belangrijk. Iemand die precies weet wat de slimste positie is is de specialist uit uw buurt. Op deze manier haalt u het maximale uit uw rookmelders.

Brandbeveiliging huis

Brandblussers

Met een brandblusser als brandbeveiliging kunt u altijd meteen ingrijpen. U heeft de keuze uit 3 verschillende soorten brandblussers:

 • Schuimblusser
 • Poederblusser
 • CO2-blusser

Elke blusser heeft zijn eigen kenmerken en daarbij horende voor- en nadelen. Deze zullen hieronder worden beschreven.

Schuimblusser als brandbeveiliging

Deze brandbeveiliging blusser is uitgerust met een mengsel van water en een schuimvormend middel genaamd afff genaamd. Afff staat voor firefighting foam. De brand wordt snel afgedekt, hierdoor komt er geen zuurstof meer bij en koelt de brand snel af. Ook veroorzaakt dit type brandbeveiliging weinig troep.

Poederblusser als brandbeveiliging

De meest voordelige brandblusser en uitstekend te gebruiken tegen gas-, elektriciteits-, vaste stof- en vloeistofbranden. De bluswerking van het poeder is een ingewikkeld scheikundig verhaal. Het komt erop neer dat het poeder tegen het proces van de verbranding in gaat, om zo de brand in de kiem te smoren. Nadeel is dan wel weer dat dit type brandbeveiliging meer nevenschade aanricht.

CO2-blusser als brandbeveiliging

Deze blussers zijn te herkennen aan de grote zwarte koker die de blusstof begeleidt. In woningen is dit type brandbeveiliging iets minder geschikt, de temperatuur daalt namelijk tot -80˚C. Hierdoor kunt u derdegraads brandwonden oplopen. Deze blusser focust op het verdrijven van de zuurstof bij een brand.

Brandwerende kluis

Een brandwerende kluis biedt zowel weerstand tegen inbraak als tegen brand. De kluis wordt onderscheiden op brandwerendheid. Papieren documenten ontbranden spontaan bij een temperatuur van ongeveer 175˚C terwijl digitale media zoals CD’s of Tapes al beschadigd worden bij een temperatuur van ongeveer 55˚C. Kijk daarom goed naar het type brandwerende kluis dat u aanschaft. Een kluis voor papier beschikt vaak over een binnenvak voor digitale media.

Brandbeveiliging woning

Bespaar tot wel 40% op brandbeveiliging

Door te kiezen voor brandbeveiliging voorkomt u de verschrikkelijke schade die een brand aan kan richten. U kunt het maximale uit uw brandbeveiliging halen door de verschillende onderdelen zo strategisch slim mogelijk te plaatsen. Iemand die u hier bijzonder goed over kan adviseren is de specialist uit uw buurt. De specialist beschikt over de nodige ervaring en het inhuren van een specialist zorgt ervoor dat een veilig gevoel verzekerd is. Voor deze specialist hoeft u echter niet de hoofdprijs te betalen. Binnen 2 minuten kunt u via ons tot wel 40% besparen. Dit doet u door de specialisten uit uw buurt met elkaar te vergelijken. Door middel van het naast elkaar leggen van de offertes ziet u de verschillende prijzen die verschillende specialisten hanteren. Hierna kunt u overzichtelijk bekijken wat voor u de voordeligste keuze is. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten uit uw buurt en bespaar tot wel 40%. Deze offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen. Besparen was nog nooit zo makkelijk. Het is aan u om hier optimaal van te profiteren.