Huisalarm

Gemiddeld kost het een inbreker slechts 10 tot 15 seconden om in uw huis te komen. Bescherm uw huis daarom met een huisalarm. Zoals bekend van alarmsystemen: een alarmsysteem in huis voorkomt ongewenste bezoekers en beschermt zo uw inboedel. Alles te weten komen over de soorten huisalarmen en bijbehorende prijzen? Lees dan snel verder.

Prijs huisalarm

Ongewenste gasten in uw huis voorkomen door middel van het plaatsen van een alarmsysteem? Dan is waarschijnlijk de eerste vraag die bij u naar boven rijst: wat gaat dit mij kosten? Om u een overzicht te bieden van de prijzen van de alarmsystemen in huis hebben wij het schema hieronder gemaakt. Hierin zijn de type alarmsystemen te zien met bijbehorende gemiddelde prijs inclusief btw en montage.

Soort alarmsysteemGemiddelde prijs (incl. btw en montage)
Bekabeld: basis€ 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis€ 750
Draadloos: uitgebreid€ 1.200
Hybride€ 1.000

Zodra u besloten heeft dat u een huisalarm aan gaat schaffen kunt u ervoor kiezen deze zelf te plaatsen of dit te laten doen door de specialist. Door de bijbehorende voordelen wordt het aangeraden een specialist in te huren voor het plaatsen van het huisalarm. In eerste instantie bent u weliswaar voordeliger uit zodra u het alarmsysteem zelf plaatst in uw huis. Echter kent het inhuren van de specialist voor dit project meerdere voordelen op lange termijn waardoor u alsnog voordeliger uit bent. Een zo’n voorbeeld is het feit dat de specialist het gedragspatroon van de inbreker kent. Hierdoor kent deze de kwetsbare plekken en wordt uw huis beter beveiligd. Het inhuren van een specialist voor het plaatsen van een huisalarm zorgt er dus uiteindelijk voor dat de kans dat u uw inboedel opnieuw kunt aanschaffen verlaagt wordt. De kosten van het inhuren verschilt al gauw tot 40% tussen de specialisten. De uiteenlopende prijzen komen voort uit de concurrentiestrijd die woedt tussen de specialisten. En hier kunt u optimaal gebruik van maken. Hoe? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van specialisten bij u uit de buurt die uw alarmsysteem in huis kan monteren. Leg de offertes naast elkaar en kies de voordelige specialist uit. De aanvraag is binnen 2 minuten gedaan en in 2 werkdagen krijgt u respons.

Huisalarm instellen

De mogelijkheden voor het plaatsen van het huisalarm

Bent u zeker van het plaatsen van een huisalarm? Dan staat u voor een drietal keuzes voor de samenstelling van uw alarmsysteem.

Keuze 1: basis alarmsysteem of uitgebreide alarmsysteem?

Voor het beantwoorden van deze vraag kunt u het beste kijken naar uw gevoel van veiligheid in uw huis. Daarnaast is het belangrijk bij deze keuze dat u zich laat adviseren door de specialist. Hieronder wordt uitgelegd waarvan u in bezit raakt bij de aanschaf van een van de alarmsystemen voor uw huis.

Basis alarmsysteem
Zodra u kiest voor deze optie ontvangt u minder onderdelen. Ondanks dat uw huisalarm hierdoor minder veelzijdig is, voldoet deze alsnog in de meeste gevallen tegen inbraak. Onderdelen van een basis alarmsystemen zijn meestal:

 • Contactsensoren voor deuren en ramen
 • Een centraal bedieningspaneel
 • Een sirene

Uitgebreide alarmsysteem
Voor wie nog geen alarmsysteem in huis heeft tegen andere gevaren dan inbraak is een uitgebreid huisalarm geschikt. Een dergelijk huisalarm bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een centraal bedieningspaneel
 • Contact sensoren voor deuren en ramen
 • Een sirene
 • Communicatiekiezer
 • Aansluiting bij een alarmcentrale
 • Raammagneten
 • Bewegingsmelder
 • Rookmelder

Huisalarm code

Keuze 2: de communicatiekiezer

Voor wie kiest voor een basis- of uitgebreid huisalarm met communicatiekiezer dient gekozen te worden welke kiezer geselecteerd wordt. De communicatie van uw alarmsysteem naar de meldkamer wordt verzorgd door de communicatiekiezer. Een communicatiekiezer wordt geleverd in de volgende mogelijkheden:

 • PSTN: De communicatie tussen huisalarm en meldkamer gaat bij PSTN via de vaste telefoon. Dit gebeurt door middel van spraak-rapportages die u van te voren instelt.
 • LAN: Bij een LAN communicatiekiezer gaat de communicatie tussen het alarmsysteem vanuit huis en de meldkamer via het internet.
 • GSM: Deze communicatiewijzer is momenteel de meest gekozen wijzer vanwege de veelzijdigheid. Bij een alarmsysteem gekoppeld aan uw GSM ontvangt niet alleen u direct sms-berichten bij een alarmsituatie, ook de alarmcentrale en andere telefoonnummers die u toevoegt worden ingelicht.

Keuze 3: Bekabeld, draadloos of hybride huisalarm

De derde keuze die u kunt maken voor uw huisalarm betreft de communicatie van het alarmsysteem in uw huis zelf. Hierbij zijn 3 mogelijkheden: een bekabeld huisalarm, een draadloos huisalarm of een hybride huisalarm.

Bekabeld huisalarm
Hierbij zijn de onderdelen van het alarmsysteem in huis verbonden via kabels. Sommige woningen beschikken al over de juiste bekabeling die nodig is voor een bekabeld huisalarm. Raadpleeg daarom altijd eerst een specialist voordat u een definitieve keuze maakt. Een overzicht van de voor- en nadelen van een bekabeld huisalarm ziet u in onderstaand overzicht.

VoordelenNadelen
Een relatief lage prijsKabels in het zicht
Zeer betrouwbaarMoeilijk te installeren
DuurzaamLastig uit te breiden

Draadloos huisalarm
Voor wie een wat strakker design wil zonder kabels is daar het draadloze huisalarm. Onderstaand schema biedt een overzicht van de voor- en nadelen van een draadloos huisalarm.

VoordelenNadelen
Eenvoudig te installerenHet vervangen van de batterijen
Eenvoudig uit te breiden, flexibelHet zendbereik is soms wat minder
Worden steeds betrouwbaarder

Hybride huisalarm
Wie het beste van bovenstaande wil combineren kiest voor een hybride huisalarm. Een hybride huisalarm kent zowel bedrading als draadloze interne communicatie. Deze keuze wordt vaak gemaakt door eigenaren van huizen die al over enkele bekabeling beschikken maar deze bekabeling niet willen uitbreiden.

VoordelenNadelen
Betrouwbaar door kabelaansluitingIets minder betrouwbaar (door nieuwe software)
Bedienbaar via smartphoneIets minder modellen verkrijgbaar
Eenvoudig uit te breiden

Huisalarm inbreker

Neem een alarmsysteem in huis en bescherm u van gevaren

Voor een veilig gevoel in uw woning bieden wij u een drietal tips aan

 1. Neem een huisalarm. Een van de hierboven genoemde alarmsystemen in huis halen zorgt ervoor dat gevaren als een inbreker of brand geen kans krijgen. Voorkomen is beter dan genezen. Een alarmsysteem in huis is daarom altijd een goed idee.
 2. Huur een specialist in. Wat een minder goed idee is, is het zelf aanleggen van een van de alarmsystemen. Een specialist kent de inbreker als geen ander en weet waar de gevaren zich bevinden in uw woning. Huur daarom altijd een specialist in, tenzij u deze kennis zelf bezit.
 3. Bespaar op deze specialist. Iedere specialist hanteert een eigen prijs. Daardoor loopt het prijsverschil al op tot 40% tussen deze huisalarm specialisten. U kunt hier gemakkelijk gebruik van maken. Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van huisalarmspecialisten bij u in de buurt. Leg de offertes naast elkaar, start met vergelijken en kies uw specialist uit. De aanvraag is al binnen 2 minuten gedaan en in 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox.