Alarminstallatie

De Engelsen waarderen hun veiligheid. Zij kennen een mooi gezegde: my home is my castle. Wij als Belgen willen ons toch ook zo voelen? Geef inbrekers dan geen kans. Kies voor een alarminstallatie dat bij uw woning past. Lees verder over de verschillende soorten alarminstallaties en de gemiddelde koste

De kosten van een alarminstallatie

Steeds meer inbrekers denken hun slag te kunnen slaan in België. Zet inbrekers buitenspel met een alarminstallatie. Maar wat is een alarminstallatie precies? Een alarminstallatie is een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke ongewenste gebeurtenissen. Uitgebreide alarminstallaties hebben meer functies zoals bijvoorbeeld het detecteren van brand of ze beschikken over bewegingsmelders. De eerste stap richting een beveiligd huis is de keuze uit een bekabelde, draadloze of hybride alarminstallatie. Welke optie past het beste bij uw woning? Hieronder vindt u de gemiddelde prijzen per type installatie. Deze prijzen zijn inclusief btw en montage.

Type alarminstallatieGemiddelde prijs (incl. btw en montage)
Bekabeld: basis€ 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis
€ 750
Draadloos: uitgebreid€ 1.200
Hybride€ 1.000

De prijs hangt af van het type alarminstallatie, maar ook van de gebruiksvriendelijkheid en de technische mogelijkheden. Een uitgebreide alarminstallatie heeft meer mogelijkheden dan een basis alarminstallatie. Als u hier meer over wilt weten, gaat u dan naar het kopje ‘’een basis of uitgebreide alarminstallatie’’. Daarnaast hanteert elke specialist een andere prijs. U heeft vast weleens te veel betaald voor een product? Door u te verdiepen in de offertes van verschillende specialisten weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt. Bent u benieuwd hoeveel tijd het kost om offertes aan te vragen? Bij ons zijn het slechts een paar vragen en bent u binnen 2 minuten klaar. Ook kunt u tot wel 6 offertes aanvragen in één keer. Vul de offerteaanvraag in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend offertes van tot wel 6 specialisten binnen 2 werkdagen. Vergelijk de verschillende offertes en vindt de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw installatie. Besparen was nog nooit zo makkelijk!

Alarminstallatie code

Soorten alarminstallaties

Alarminstallaties zijn er in verschillende typen. Wat zijn de voor- en nadelen? En welke installatie past bij uw woning? Alarminstallaties worden onderverdeeld in 3 groepen:

 • bekabelde alarminstallaties
 • draadloze alarminstallaties
 • hybride alarminstallaties

Bekabelde alarminstallatie

In het verleden waren alle alarminstallaties bekabeld. Tegenwoordig zijn de draadloze alarmen in opkomst. De bekabelde hierdoor alarminstallaties ook hierdoor te vinden in een lagere prijsklasse. Bekabelde installaties zijn betrouwbaar. Alle onderdelen zijn via kabels verbonden, dit maakt sabotage zelfs voor de kleine groep intelligente boeven onmogelijk. Als het om het beveiligen van uw bedrijf gaat dan is bekabelde alarminstallatie de beste keuze. De kans dat professionele inbrekers bij u toeslaan is vele malen groter dan bij woningen. Een ander voordeel is de duurzaamheid van de bekabelde installatie. Het systeem gaat namelijk het langst mee.

VoordelenNadelen
Een lage prijsMinder netjes qua uiterlijk (door kabels)
Zeer betrouwbaarMoeilijk te installeren
DuurzaamLastig uit te breiden

Kiest u voor dit type alarminstallatie? Schakel dan altijd een specialist in voor de installatie. Vooral wanneer de kabels nog getrokken moeten worden. De specialist weet namelijk precies wat een inbreker doet en denkt. De specialist zal dat kleine beetje risico dat u nog loopt zo goed als wegnemen. Zo kunt u met een gerust hart gaan slapen.

Alarminstallatie

Draadloze alarminstallatie

Het idee dat er allemaal kabels door uw woning lopen lijkt u helemaal niks? Kies dan voor gemak. De draadloze alarminstallatie is snel en eenvoudig te installeren. De verschillende onderdelen communiceren via een draadloze wifi verbinding met elkaar. Dat ziet u ook hierboven in de afbeelding. Ook is uitbreiden op elk moment mogelijk. Tegenwoordig zijn draadloze alarminstallaties bijna even betrouwbaar als bekabelde installaties. In het verleden vielen de bekabelde alarminstallaties nog wel eens uit, wanneer er een stroomstoring was. Deze stroomstoringen konden per ongeluk gebeuren. Maar inbrekers gebruikten dit ook vaak als strategie. Draadloze alarminstallaties werken op batterijen. Het enige waar u aan hoeft te denken is het op tijd vervangen van deze batterijen zodat het beestje zijn werk kan blijven doen. U ontvangt een melding wanneer het zo ver is.

VoordelenNadelen
Betrouwbaar door kabelaansluitingIets minder betrouwbaar (door nieuwe software)
Eenvoudig uit te breidenIets minder modellen verkrijgbaar
Bedienbaar via smartphone

Hybride alarminstallatie

Gaat u graag met de tijd mee en wilt u het beste van beiden hierboven genoemde systemen? Dan is combineren zeker mogelijk. Met een hybride alarminstallatie profiteert u van de al aanwezige kabels. Als u later de mogelijkheid wilt aangrijpen om de alarminstallatie uit te breiden kan dat ook. De draadloze onderdelen werken op batterijen. Bij de meeste alarmen krijgt u een melding wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Niet elk onderdeel is draadloos. De rookmelder kan bijvoorbeeld wel bekabeld zijn.

VoordelenNadelen
Betrouwbaar door kabelaansluitingIets minder betrouwbaar (door nieuwe software)
Bedienbaar via smartphoneIets minder modellen verkrijgbaar
Eenvoudig uit te breiden

Functies van een alarminstallatie

Een alarminstallatie beveiligt u en uw bezittingen tegen inbrekers. Elke 6 minuten heeft België ergens te maken met ongewenste bezoekers. Met een alarminstallatie slaan deze ongewenste bezoekers uw huis over. Althans, de kans is 80% groter dat zij uw huis over zullen slaan. Alarminstallaties werken namelijk ongelofelijk preventief heeft onderzoek van de Algemene Directie Veiligheid en Preventie bewezen.
Alarminstallaties hebben 3 hoofdfuncties:

 • detecteren
 • gevaar inschatten
 • afschrikken

Detecteren

De ogen en neus van de alarminstallatie detecteren alles. Denk hierbij aan rook of brand in de keuken of een alarminstallatie die merkt dat er ergens beweging is bij een raam of deur.

Gevaar inschatten

Het systeem bepaalt of het gevaar dreigend is. Wanneer het systeem is aangesloten op de alarmcentrale ontvangen zij een melding. Vervolgens wordt het gevaar beoordeelt en wordt u op de hoogte gesteld van de situatie. Als uw systeem niet is aangesloten op de alarmcentrale dan krijgt u een melding op uw mobiele telefoon.

Afschrikken

Inbrekers laten ongeveer 80% van beveiligde huizen met rust. Dit heeft een onderzoek van de Algemene Directie Veiligheid en Preventie aangetoond. Ook maakt de sirene van een alarminstallatie een geluid waar inbrekers van afschrikken.

Alarminstallatie huis

Een basis of uitgebreide alarminstallatie

Basis alarminstallatie

U vraagt zich af wat een basis alarmsysteem te bieden heeft? Doorgaans bestaat deze uit de volgende onderdelen:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene

Voor een basis alarminstallatie betaalt u tussen de € 125 en € 400 euro. Deze kosten zijn inclusief btw en montage.

Uitgebreide alarminstallatie

Het grote voordeel van een uitgebreid alarm is de aansluiting op de alarmcentrale. Bij alarm situaties komen hulptroepen u tegemoet. Wanneer u de politie meerdere keren laat komen terwijl er eigenlijk niks aan de hand is riskeert u wel het krijgen van een boete. Een uitgebreid systeem bestaat uit:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene
 • aansluiting bij een alarmcentrale
 • rookmelder
 • bewegingsmelder
 • raammagneten

U heeft al een uitgebreide alarminstallatie vanaf € 300.

Bespaar op de alarminstallatie voor uw woning

Uw huis moet veilig voelen. Helaas is er tegenwoordig steeds meer inbraak in België. Waar een alarminstallatie vroeger een teken van een luxe was is het nu meer een noodzaak. U kunt eigenlijk niet meer zonder. Laat u een alarminstallatie plaatsen? Kijkt u dan eerst naar de offertes van de verschillende lokale specialisten. Op deze manier weet u zeker dat u een betrouwbare specialist vindt en dat u niet te veel betaald. Sterker nog, u bespaart zo tot wel 40% op uw alarminstallatie doordat de prijzen tussen de specialisten flink uiteen lopen. Vraag hier tot wel 6 offertes aan van de voordeligste specialisten in uw buurt. Het getal 2 staat hierbij centraal. Het aanvragen kost u maximaal 2 minuten. Ook zijn de offertes binnen 2 werkdagen bij u. Na het vergelijken ziet u hoe en wie uw klus tegen de beste prijs uitvoert. Twijfelt u? Geen probleem, offertes aanvragen is gratis en geheel vrijblijvend.