Alarmsystemen woning

Wilt u weten hoe u uw woning veiliger maakt? Met een alarmsysteem in uw woning vat u inbrekers direct in de kraag en geeft u brand geen kans om uit te breiden. Vindt hier alles over de soorten alarmsystemen voor uw woning.

Richtprijzen voor alarmsystemen in een woning

Waarschijnlijk de eerste vraag die bij u opkomt: wat wordt het totaalbedrag voor een alarmsysteem in mijn woning? De prijs van een alarminstallatie hangt af van uw behoefte én van de prijs die de beveiligingsfirma hanteert. Over het algemeen kennen we drie soorten alarmsystemen geschikt voor een woning: bekabelde, draadloze en hybride alarmsystemen. Ieder type heeft een ander kostenplaatje en om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijs inclusief plaatsing en btw, hebben wij onderstaand schema gemaakt.

Type alarminstallatieGemiddelde prijs (incl. btw en montage)
Bekabeld: basis€ 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis
€ 750
Draadloos: uitgebreid€ 1.200
Hybride€ 1.000

Hoe houd ik de prijs voor een alarmsysteem in mijn woning zo laag mogelijk?

Er zijn dus een aantal factoren waar de totaalprijs van alarmsystemen in een woning afhankelijk van is. Over een van deze factoren heeft u wel degelijk invloed: de kosten voor het plaatsen van de alarminstallatie in uw woning. Iedere alarmspecialist hanteert een eigen prijs en zo loopt het prijsverschil al op tot 40% tussen deze specialisten. En van dit prijsverschil kunt u optimaal gebruik maken. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van alarmspecialisten bij u in de buurt. Leg de offertes naast elkaar en kies de meest voordelige alarmspecialist uit. Deze zal eerst met u overleggen om daarna een van de gewenste alarmsystemen in uw woning te plaatsen. De aanvraag is al na 2 minuten gedaan en in 2 werkdagen ontvangt u de offertes zodat u kunt beginnen met vergelijken.

Alarmsysteem woning

Alarmsystemen voor een woning: welke keuzes heeft u?

U kunt uit verschillende soorten alarmsystemen kiezen voor uw woning. Globaal gezien kennen we 3 types:

  • Draadloze alarmsystemen voor een woning: Tegenwoordig het meest gekozen type van de alarmsystemen voor woningen. Het voordeel van een draadloos systeem is de relatief lage prijs en doordat er geen extra bekabeling nodig is, kan er zeer gemakkelijk worden uitgebreid.
  • Bekabelde alarmsystemen voor een woning: Bij een bekabelde alarminstallatie communiceren de sensoren en/of camera’s door middel van kabels. Dit soort alarmsystemen voor woningen zijn doorgaans wat prijziger dan het draadloze type, maar het kent een belangrijk voordeel. Met een bekabeld alarmsysteem in uw woning weet u zeker dat de zenders niet verstoord worden, in tegenstelling tot draadloze systemen.
  • Hybride alarmsystemen voor een woning: Een hybride alarminstallatie in uw woning communiceert zowel draadloos als via kabels. Hybride alarmsystemen worden in woningen vaak gebruikt zodra er al bekabeling aanwezig is, maar toch (voordelig) uitgebreid moet worden.

Alarmsysteem huis

Tips om uw woning zo veilig mogelijk te maken

Voor een zo veilig mogelijke woning zijn een aantal acties noodzakelijk. Wij geven daarom de volgende tips:

  • Verberg uw sleutels. Zodra inbrekers sleutels zien die binnen hun bereik zijn, twijfelen ze niet. Ze slaan direct een ruit in en hebben zo vrij spel in uw woning. Verberg daarom altijd uw sleutels zodat de inbreker deze niet kan zien. Ook weten inbrekers inmiddels dat omgekeerde potjes vaak gebruikt worden om sleutels onder te verstoppen. Wees dus creatief!
  • Houd vuilcontainers en ladders van de muur af. Inbrekers proberen wat zij kunnen en als zij op de eerste verdieping een mogelijkheid zien om binnen te komen via een vuilcontainer of ladder, zullen zij hier zeker gebruik van maken. Door deze niet vast te zetten maakt u het de inbreker zeer gemakkelijk.
  • Sluit alle ramen. De meest voor de hand liggende tip om inbraak tegen te gaan. Doe alle ramen dicht, zelfs uw kleine wc-raam. Die die als u gaat slapen of, als u ook maar even, het huis verlaat. Inbrekers hebben maar een paar minuten nodig om waardevolle spullen mee te nemen.
  • Neem een van de alarmsystemen in uw woning. Er is een kans dat bovenstaande tips niet voldoende zijn om inbrekers uit uw woning te houden. Wilt u toch met een volledig zeker gevoel uw woning verlaten of gaan slapen? Kies dan een van de mogelijke alarmsystemen voor in uw woning. Een alarmsysteem in uw woning waarschuwt u als u een ongewenste bezoeker of brand in huis heeft. Aangeraden wordt om een alarminstallatie niet zelf in uw woning aan te brengen. De alarmspecialist weet door zijn kennis en ervaring precies waar de zwakke punten van uw woning zich bevinden. Schakel daarom altijd een specialist in voor het plaatsen van een alarmsysteem in uw woning. Hoe vindt u snel en voordelig zo’n specialist bij u in de buurt? Door gebruik te maken van onze vergelijkingsservice. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde alarmspecialisten uit uw regio. In 2 minuten heeft u de offertes aangevraagd en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes ontvangen. Leg de offertes naast elkaar, start met vergelijken en voor u het weet heeft u voordelig en snel een alarminstallatie in uw woning laten aanleggen. Zo krijgen inbrekers en andere gevaren geen schijn van kans.