Alarmsysteem prijs

U bent op zoek naar een alarmsysteem maar vraagt zich af wat de prijs hiervan zal zijn? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Leest u vooral verder en ontdek de verschillende mogelijkheden en richtprijzen.

De prijs van een alarmsysteem

De prijs per alarminstallatie is afhankelijk van de keuzes die u maakt. Hoe geavanceerder uw alarmsysteem, hoe hoger de prijs zal liggen. Daar staat echter tegenover dat uw alarmsysteem wel over meer vaardigheden beschikt en veelzijdiger is. Hieronder staan de verschillende soorten alarmsystemen met de daarbij behorende gemiddelde prijs inclusief btw en montage.

Soort alarmsysteemGemiddelde prijs (incl. btw en montage)
Bekabeld: basis€ 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis€ 750
Draadloos: uitgebreid€ 1.200
Hybride€ 1.000

De prijzen in de tabel lopen flink uiteen zoals u ziet. Dit komt door de verschillende mogelijkheden en samenstellingen van alarmsystemen. De prijs van een basis alarmsysteem ligt uiteraard veel lager dan die van een uitgebreid alarm. Ook kunt ervoor kiezen om zelf de installatie te verzorgen van uw alarmsysteem, of u kiest voor de ervaring van de specialist. Dit laatste wordt aangeraden. De specialist weet namelijk hoe de inbreker te werk gaat en beveiligt uw huis hier perfekt tegen. Echter concurreren specialisten met elkaar door middel van een prijzenoorlog. De specialist bij u op de hoek hanteert bijvoorbeeld een prijs van € 550, terwijl de specialist een paar kilometer verderop € 475 rekent. Hoe gaat u hier verstandig mee om? De oplossing is vrij eenvoudig en kost u vrijwel geen moeite. Door de verschillende specialisten uit uw buurt met elkaar te vergelijken komt u erachter welke specialist het voordeligst is. Dit vergelijken kunt u doen door middel van het aanvragen van offertes. Door de offertes naast elkaar te houden ziet u overzichtelijk welke specialist het beste voor u is. Via ons kunt u binnen 2 minuten offertes aanvragen. Op deze manier bespaart u tijd maar u kunt ook tot wel 40% besparen op uw alarmsysteem. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten uit uw buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u uw offertes en kunt u gaan beginnen met vergelijken.

Alarmsysteem prijs

Prijs per soort alarmsysteem

Verschillende soorten alarmsystemen dragen verschillende eigenschappen met zich mee. Gebaseerd op deze eigenschappen hangt er een verschillend prijskaart bij elk soort alarmsysteem. Ook is de samenstelling en hoeveelheid van onderdelen bij elke soort verschillend. Deze verschillen zullen verder worden uitgelegd zodat u genoeg inzicht in de prijs per soort alarmsysteem verkrijgt.

Prijs bekabeld alarmsysteem

Deze soort alarminstallatie heeft relatief gezien de laagste prijs. Dit komt doordat de onderdelen verbonden zijn met kabels. De installatie gaat iets minder voorspoedig dan bij een draadloos alarm tenzij de bouwkundige omstandigheden gunstig zijn. Wanneer de bedrading in de bouwfase kan worden ingepland en onder het stucwerk kan worden geplaatst is een bekabeld alarmsysteem gemakkelijker te installeren. Is dit echter niet geval, dan kunt u natuurlijk nog steeds voor een bekabeld alarmsysteem kiezen, u kunt de kabeltjes vaak wegwerken waardoor zij niet in het zicht hangen. De voor- en nadelen van het bekabelde alarmsysteem staan hieronder:

VoordelenNadelen
Een relatief lage prijsKabels vaak in het zicht
Zeer betrouwbaarMoeilijk te installeren
DuurzaamLastig te installeren

Voor dit alarmsysteem betaalt u een prijs tussen de € 150 – € 500. Afhankelijk van hoe uitgebreid uw systeem is. Deze prijs is inclusief btw en montage.
Prijs draadloos alarmsysteem
Met een draadloos alarmsysteem beveiligt u uw woning eenvoudig. De onderdelen zijn draadloos. Hierdoor zijn deze onderdelen flexibel en makkelijk verplaatsbaar. Een nadeel is weer dat u wel rekening met het wifi bereik moet houden. Dit omdat de onderdelen via wifi communiceren en wel netwerk connectie nodig hebben om te functioneren. Tegenwoordig zijn draadloze alarmsystemen zeer betrouwbaar. Ook omdat zij op batterijen werken en bestendig zijn tegen stroomstoringen. De voor- en nadelen van dit systeem worden hieronder beschreven:

VoordelenNadelen
Eenvoudig te installerenHet vervangen van de batterijen
Eenvoudig uit te breiden, flexibelHet zendbereik is soms wat minder
Worden steeds betrouwbaarder

Dit alarmsysteem heeft een prijs tussen de € 125 – € 900 . Hoe hoger de prijs, hoe veelzijdiger uw alarmsysteem.

Prijs Hybride alarmsysteem

Wilt u het beste van bovenstaande alarmsystemen combineren? Dit is mogelijk met het hybride alarmsysteem. Het alarm is aangesloten door middel van kabels. Tegelijkertijd is het goed mogelijk om draadloze onderdelen toe te voegen. De voor- en nadelen van een hybride alarmsysteem worden hieronder beschreven:

VoordelenNadelen
Betrouwbaar door kabelaansluitingIets minder betrouwbaar (door nieuwe software)
Eenvoudig uit te breidenIets minder modellen verkrijgbaar
Bedienbaar via smartphone

Voor dit alarm betaalt u tussen de € 400 – € 750. Afhankelijk van hoe uitgebreid uw systeem is samengesteld.

Alarmsysteem prijzen

Prijsverschil tussen een basis- en uitgebreid alarmsysteem

De samenstelling van uw alarmsysteem bepaalt voor een groot deel de prijs. Een basis alarmsysteem heeft een lagere prijs maar is minder uitgebreid. Voor een veelzijdige beveiliging kunt u in veel gevallen beter een uitgebreid alarmsysteem aanschaffen.

Basis alarmsysteem

Een lagere prijs, maar waar bestaat een basis alarmsysteem uit? Deze bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene

De prijs van een basis alarmsysteem schommelt tussen de € 125 en € 400. Deze kosten zijn inclusief btw en montage.

Uitgebreid alarmsysteem

Een hogere prijs, maar wel meer mogelijkheden. Met een uitgebreid alarm beschikt u bijvoorbeeld over een aansluiting op de alarmcentrale. Bij alarmsituaties wordt u bijgestaan door hulptroepen. Een uitgebreid alarmsysteem bestaat uit:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene
 • aansluiting bij een alarmcentrale
 • rookmelder
 • bewegingsmelder
 • raammagneten
 • communicatiekiezer

Met een prijs van tussen de € 300 – € 900 is dit alarmsysteem iets prijziger maar ook veelzijdiger.

Bespaar tip: Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

U weet nu het één en ander over de prijs van een alarmsysteem. Iemand die u kan helpen bij uw keuzes en tegelijkertijd het alarm personaliseert naar uw behoeftes is de specialist bij u in de buurt. Deze specialist kent het product en de omgeving en weet bovendien hoe inbrekers opereren. Hier hoeft u echter niet te diep voor in uw buidel te tasten. U betaalt al gauw te veel namelijk. U kunt dit voorkomen door de specialisten met elkaar te vergelijken. Vraag offertes aan en leg deze naast elkaar. Zo heeft u overzicht en vindt u gemakkelijk de voordeligste specialist. Offertes aanvragen doet u via onze service al binnen 2 minuten. Het bespaart u dus ook nog tijd. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van de specialisten uit uw buurt. Op deze manier beveiligt u uw huis en geeft u niet onnodig te veel geld uit. Besparen was nog nooit zo makkelijk.