Alarminstallatie prijs

Beveilig uzelf en uw geliefde bezittingen met een alarminstallatie. U hoeft zich geen zorgen meer te maken en kunt met een gerust hart naar bed. Leer verder en kom meer te weten over de prijs van de alarminstallatie die bij u past.

Alarminstallatie prijs

De prijs voor een alarminstallatie verschilt per type alarminstallatie en hangt af van uw wensen. Aan de hand van de keuzes die u maakt betaalt u een bepaalde prijs. Dit zal verder toegelicht worden. Lees vooral verder. Hieronder vindt u de richtprijzen van de verschillende type alarminstallaties:

VoordelenNadelen
Bekabeld: basis€ 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis€ 750
Draadloos: uitgebreid€ 1.200
Hybride€ 1.000

De gemiddelde alarminstallatie prijs loopt ver uiteen. Dit komt doordat de aanbieders onderling concurreren met elkaar. Van deze concurrentiestrijd kunt u profiteren wanneer u verschillende offertes met elkaar gaat vergelijken. Hierdoor kunt u overzichtelijk de voordeligste specialist uit uw buurt kiezen. Op deze manier weet u in elk geval zeker dat u zichzelf niet op de vingers hoeft te tikken omdat u te veel heeft betaalt. Beveilig uw eigen portemonnee en vraag offertes aan. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op uw alarminstallatie prijs en dit doet u gratis en geheel vrijblijvend. Ook kost dit u slechts 2 minuten van uw tijd. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes van specialisten uit uw buurt aan.

Alarminstallatie prijs

Prijs per soort alarminstallatie

Bij keuze tussen een verschillende soort alarminstallatie dient u rekening te houden met de verschillende bouwkundige omstandigheden. Wanneer de bedrading in de bouwfase kan worden ingepland en onder het stucwerk kan worden geplaatst is een bekabelde/hybride alarminstallatie een betere optie. Is dit niet het geval, dan is de installatie van een draadloze alarminstallatie meer geschikt. Verschillende soorten alarminstallaties beschikken ook over verschillende eigenschappen en onderdelen. De ene alarminstallatie minder uitgebreid, daar staat tegenover dat de prijs lager ligt. Deze verschillen zullen verder worden uitgelegd zodat u uiteindelijk genoeg inzicht hebt in de prijs van een alarminstallatie.

Bekabelde alarminstallatie

Een bekabelde alarminstallatie heeft een lage prijs. Omdat de onderdelen via kabels verbonden zijn brengt dit soms wat gedoe met zich mee. De installatie is verloopt hierdoor iets minder voorspoedig dan bij een draadloze alarminstallatie. Sommige woningen beschikken al over de kabels en aansluitingen voor een bekabeld alarm. In dat geval is een bekabelde alarminstallatie erg voordelig en gunstig voor u. Ook omdat dit type alarminstallatie erg duurzaam is.

Draadloze alarminstallatie

De onderdelen van dit type alarminstallatie communiceren via wifi. Ook worden draadloze alarminstallaties kwalitatief steeds beter dankzij de technologische ontwikkelingen van de laatste tijd. Een draadloze alarminstallatie prijs loopt erg uiteen. Dit komt doordat het systeem eenvoudig uit te breiden is. Een basisalarminstallatie prijs variert tussen de € 125 en € 400. Terwijl een uitgebreide alarminstallatie een prijs heeft tussen de € 450 en € 900 gaat kosten. Hoe veilig voelt u zich? Hier kunt u uw keuze op baseren.

Hybride alarminstallatie

Een alarminstallatie dat beschikt over kabels, maar toch makkelijk uit te breiden is. Dit is een hybride alarminstallatie. Doordat dit type alarminstallatie over kabels beschikt kunt u profiteren van een voordeligere aanschafprijs dan bij een volledig draadloze alarminstallatie. De prijs van dit type alarminstallatie ligt tussen de € 400 – € 750. Afhankelijk van de veelzijdigheid van uw alarminstallatie.

alarminstallatie prijs

Prijsverschil basis alarminstallatie en uitgebreide alarminstallatie

Een basis alarminstallatie beschikt over minder snufjes dan een uitgebreide alarminstallatie. Vandaar dat een basis alarminstallatie een stuk lagere prijs geniet. Dit maakt het echter niet per se voordeliger. U beschikt namelijk wel over een minder veelzijdige alarminstallatie. Een basis alarm beschikt bijvoorbeeld niet over een rookmelder of over een aansluiting met de alarmcentrale. De alarmcentrale stuurt hulptroepen wanneer een gevaarlijke situatie dreigt.

Basis alarminstallatie

Met minder snufjes is uw alarminstallatie iets minder veelzijdig. Echter ligt de prijs van een basis alarminstallatie wel lager dan de prijs van een uitgebreide alarminstallatie. Vraagt u zich af wat een basis alarminstallatie te bieden heeft? Over het algemeen bestaat dit alarm uit de volgende onderdelen:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene

De prijs van een alarminstallatie ligt tussen de € 125 en € 400 euro. Deze prijzen zijn inclusief btw en montage.

Uitgebreide alarminstallatie

Met meer mogelijkheden en functies is een uitgebreide alarminstallatie de beste beveiliging die u zich maar kunt wensen. De aansluiting op de alarmcentrale is een groot voordeel. Ook beschikt u over één of meerdere rookmelders. Een uitgebreid systeem bestaat uit:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene
 • aansluiting bij een alarmcentrale
 • rookmelder
 • bewegingsmelder
 • communicatiekiezer
 • raammagneten

Een basisalarminstallatie prijs schommelt tussen de € 300 en € 900. Afhankelijk van het type alarm.

alarmsysteem prijs

Prijs communicatiekiezer

De communicatie van uw alarminstallatie wordt verzorgt door de communicatiekiezer. Er worden meldingen verzonden naar bijvoorbeeld de alarmcentrale of naar andere nummers die door de eigenaar zijn ingesteld. Een uitgebreide alarminstallatie beschikt meestal al over een communicatiekiezer. We onderscheiden de drie meest voorkomende communicatiekiezer mogelijkheden hieronder, namelijk:

 • PSTN: Dit type communicatiekiezer communiceert via spraak- rapportages. Dit gebeurt via de vaste telefoon. U kunt zelf beslissen wie de spraak-reportages ontvangen.
 • LAN: Een LAN communicatiekiezer communiceert via het internet of over de telefoon.
 • GSM: De laatste mogelijkheid is de LAN communicatiekiezer. Deze communiceert via sms- berichten naar alarmcentrales en andere door u ingestelde telefoonnummers. Eveneens is het mogelijk om spraak-rapportages of het internet te gebruiken voor de communicatie.
Type communicatiekiezerPrijzen (incl btw en montage)
PSTN€ 75 - € 150
LAN€ 125 - € 200
GSM€ 200 - € 450

Bespaar tot 40% op de prijs van uw alarminstallatie

U heeft hierboven kunnen lezen dat de prijs van een alarminstallatie gebaseerd is op de veelzijdigheid en manier van communicatie. Hierdoor loopt de prijs per alarminstallatie sterk uiteen. Een andere reden voor de brede prijsranges is de concurrentiestrijd tussen specialisten. De specialist bij u op de hoek hanteert misschien een prijs van € 500 terwijl de specialist een dorp verderop voor eenzelfde alarminstallatie een prijs hanteert van € 450. U kunt voorkomen dat u te veel betaalt door offertes van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Door ze naast elkaar te leggen ontdekt u hoe voordelig u een alarminstallatie kunt aanschaffen. Door te vergelijken bespaart u via ons tot wel 40%. Wij bieden u de mogelijk om tot wel 6 offertes aan te vragen, gratis en geheel vrijblijvend. Hiermee bespaart u ook nog tijd want het kost u slechts 2 minuten van uw tijd. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Het geld dat u bespaart kunt u in de gezelligheid van uw gezin steken. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes en kunt u beginnen met vergelijken. Vind de voordeligste specialist.