Alarmsysteem kopen

U bent op zoek naar een alarmsysteem? In dit artikel vindt u de informatie die u nodig heeft om de juiste keuze te maken. Verschillende soorten alarmsystemen worden met elkaar vergeleken. Lees snel verder en ontdek welk alarmsysteem bij uw woning past.

Kosten alarmsysteem

Wilt u zich beveiligen tegen ongewenste gasten en denkt u aan het kopen van een alarmsysteem? Hieronder vindt u de richtprijzen van de verschillende type alarmsystemen:

Type alarmsysteemGemiddelde prijs per type (incl. btw en montage)
Bekabeld: basis€ 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis€ 750
Draadloos: uitgebreid€ 1.200
Hybride€ 1.000

Wanneer u een alarmsysteem koopt en deze in huis haalt moet u nog kiezen of u dit systeem zelf gaat installeren of dat u de ervaring van een specialist uit uw buurt gebruikt. Het inhuren van een specialist wordt aangeraden. De specialist kan zich namelijk verplaatsen in de gedachte van een inbreker. Op deze manier kan hij de kwetsbare plekken van uw woning blootstellen en beter beveiligen. Prijzen van deze specialisten lopen echter enorm uiteen zoals u hierboven kunt zien. Dit heeft als nadelig effect dat u al gauw te veel betaald. De uiteen lopende prijzen wordt veroorzaakt door de concurrentiestrijd tussen specialisten. De specialist bij u op de hoek hanteert bijvoorbeeld een prijs van € 550 terwijl de specialist iets verderop € 450 rekent. Dit hoeft echter geen nadeel voor u te zijn. Wanneer u de offertes van verschillende specialisten uit uw buurt vergelijkt. Vindt u zelf de voordeligste specialist. Door het vergelijken bespaart u tot wel 40% op het kopen van een alarmsysteem. Via ons vraagt u offertes aan in slechts 2 minuten. Vraag hier tot wel 6 offertes aan van specialisten uit uw buurt, gratis en geheel vrijblijvend. Vergelijken is besparen. Besparen in zowel geld als tijd.

Keuze mogelijkheden bij het kopen van uw alarmsysteem

Bij het kopen van een alarmsysteem komt u voor belangrijke beslissingen te staan. Deze keuzes worden hieronder uitgebreid behandelt. Wat u ook besluit, houdt altijd in uw achterhoofd dat het alarmsysteem bij uw woning moet passen.

Alarmsysteem kopen soorten

Keuze 1: Soort communicatie

Een communicatiekiezer verzorgt de communicatie van uw alarminstallatie. Het zorgt ervoor dat meldingen van bijvoorbeeld contact sensoren bij de meldkamer aankomen. Een uitgebreid alarmsysteem bezit vaak een communicatiekiezer. Er zijn verschillende mogelijkheden met een communicatiekiezer:

 • PSTN: Via dit type communicatie worden er spraak- rapportages verstuurd via de vaste telefoon. Waar deze spraak-rapportages heen gaan bepaalt u zelf.
 • LAN: Een LAN communicatiekiezer wordt ingezet voor communicatie naar de meldkamer via internet. Hij kan echter ook gebruikt worden voor communicatie via de telefoon.
 • GSM: Bij aankoop van een alarmsysteem met GSM communicatiewijzer ontvangt u sms-berichten bij alarm situaties. Ook de alarmcentrale en andere telefoonnummers die u instelt ontvangen deze gevaarte meldingen. Ook kan deze communicatiewijzer spraak-rapportages versturen.

Alarmsysteem kopen communicatie

Keuze 2: Basis alarminstallatie tegenover uitgebreide alarminstallatie

Hoe veilig voelt u zich? Aan de hand hiervan kunt u kiezen tussen het kopen van een basis alarminstallatie en een uitgebreide alarminstallatie.
Basis alarminstallatie
Een basis alarminstallatie beschikt over minder onderdelen en is daardoor minder veelzijdig. Dit alarm bestaat uit:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene

Een basis alarminstallatie volstaat in veel gevallen.

Uitgebreide alarminstallatie

Met een uitgebreide alarminstallatie beschikt u over een uitgebreid alarm dat u tegen type gevaar beveiligd. Een uitgebreid alarm bestaat uit:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene
 • aansluiting bij een alarmcentrale
 • rookmelder
 • bewegingsmelder
 • raammagneten
 • communicatiekiezer

Alarmsysteem kopen uitgebreid

Keuze 3: Bekabelde, draadloze of hybride alarminstallatie

Tijdens het kopen van een alarminstallatie kunt u kiezen uit 3 soorten alarmen. Deze soorten zullen hieronder worden beschreven en de voor- en nadelen worden genoemd.

Bekabelde alarminstallatie

De verschillende onderdelen zijn via kabels verbonden. Het komt regelmatig voor dat woningen al beschikken over de aanwezigheid van de juiste kabels. Hierdoor is het installeren van een bekabeld alarm veel gemakkelijker. Dit is dan vaak de beste keuze. Ook gaan bekabelde alarminstallaties vaak lang mee. Als uw alarminstallatie eenmaal geïnstalleerd is hoeft u er principe niet meer naar om te kijken.

VoordelenNadelen>b/>
Een lage prijsMinder netjes qua uiterlijk (door kabels)
Zeer betrouwbaarMoeilijk te installeren
DuurzaamLastig uit te breiden

Draadloze alarminstallatie

Niemand heeft echt behoefte aan kabels. Sommige mensen vinden het echter minder erg. Als u een alarminstallatie wilt kopen die eenvoudig te installeren is zonder kabels dan is de draadloze alarminstallatie geschikt voor u. Dit type beveiliging is ook eenvoudig uit te breiden en wanneer u verhuist kan uw alarm gemakkelijk mee. De onderdelen gebruiken batterijen, hierdoor is het alarm bestendig tegen stroomstoringen. Het enige wat u hoeft te doen is de batterijen op tijd vervangen.

VoordelenNadelen
Eenvoudig te installerenSoms de batterijen vervangen
Eenvoudig uit te breiden, flexibelSoms zendbereik haperingen
Worden steeds betrouwbaarder

Hybride alarminstallatie

Wanneer u het beste van bovenstaande alarminstallaties wenst te combineren kies dan voor het kopen van een hybride alarminstallatie. Hiermee profiteert u van de kabels die al aanwezig zijn in uw woning en kunt u gemakkelijk uitbreiden.

VoordelenNadelen
Betrouwbaar door kabelaansluitingIets minder betrouwbaar (nieuwe software)
Eenvoudig uit te breidenIets minder modellen verkrijgbaar
Bedienbaar via smartphone

alarmsysteem kopen

Alarmsysteem kopen? Vergelijk offertes voor de beste deal

U weet nu wat voor keuzes u moet maken tijdens het kopen van een alarminstallatie. Er is echter nog veel meer waar u geen weet van heeft. De specialist uit uw buurt beschikt wel over deze kennis en ervaring. Hierdoor haalt u het maximale uit het kopen van een alarminstallatie. De specialist verzorgt namelijk de installatie en zorgt ervoor dat de kwetsbaarheden van uw woning niet langer kwetsbaar zijn. Hij weet precies welk onderdeel waar geplaatst moet worden. Verschillende specialisten concurreren echter met elkaar. Dit houdt in dat zij verschillende prijzen hanteren. Wanneer u hier geen rekening mee houdt is de kans groot dat u achteraf te veel heeft betaalt. En wij Belgen vinden niks vervelender dan onnodig te veel betalen. U kunt de concurrentiestrijd echter ook in uw voordeel omzetten. Sterker nog, u kunt tot wel 40% besparen. Dit doet u door verschillende offertes van specialisten uit uw buurt met elkaar te vergelijken. Ontdek de voordeligste en kwalitatief beste specialist. Bij ons vraagt u al binnen 2 minuten offertes aan van specialisten. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van lokale betrouwbare alarmsysteem specialisten. U bespaart hiermee niet alleen geld, maar ook veel moeite. Binnen 2 dagen ontvangt u uw offertes in uw mailbox.Vergelijken is besparen.