Camerabewaking

Woont u in een inbraakgevoelige buurt? Bescherm dan uzelf of uw gezin en de bezittingen. Kies voor een alarminstallatie met camerabewaking. Op deze manier kunt u ten allen tijden zien wat er in en rondom uw woning gebeurt. Ervaar het gevoel van volledige veiligheid.

Kosten camerabewaking

De kosten van camerabewaking verschillen flink per keuze die u maakt. Ontdek voor welke keuzes u staat en welke kosten hieraan verbonden zijn. Hieronder staan de gemiddelde kosten per type camera inclusief btw en montage.

Type camerabewakingGemiddelde prijs per type camera incl btw en montage
Mini camera€ 100 - € 300
Dome camera€ 150 - € 400
Bullet camera€ 200 - € 400
Camera setsVanaf € 400
Bestuurbare camera€ 600 - € 800

Zoals u ziet lopen de prijzen erg uiteen per soort camerabeveiliging. De oorzaak hiervan is dat er veel verschillende merken verkrijgbaar zijn en dat de kwaliteit tussen de merken verschilt. Met al deze uiteenlopende prijzen betaald u al snel te veel. De specialist bij u om de hoek hanteert bijvoorbeeld een prijs van € 500. Terwijl een andere specialist deze klus voor € 400 doet. Vergelijk daarom specialisten bij u in de buurt. Op deze manier weet u zeker dat u niet te veel betaald. U zult zien dat het slechts 2 minuten van uw tijd inneemt en dat u er veel profijt van heeft. U bespaart hierdoor namelijk tot wel 40% op uw camerabewaking. Dergelijke aangevraagde offertes zijn binnen 2 werkdagen in uw mailbox. Wat houdt u nog tegen? Bij ons heeft u niks te verliezen. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan.

Camerabewaking soorten

Soorten camerabewaking

De term camerabewaking spreekt natuurlijk voor zich. Maar wat houdt camerabewaking precies in? Camerabewaking is één van de meest doeltreffende beveiligingsmethoden. Camerabewaking schrikt veel inbrekers af. Het werkt dan ook het beste tegen vandalisme, inbraak en brandstichting. Hieronder ziet u welke verschillende camera’s als bewakingscamera’s kunnen dienen.

  • mini camera
  • dome camera
  • bullet camera
  • bestuurde camera
  • camera sets

Mini camera

Een camera die geen inbrekers af zal schrikken is de mini camera of discrete camera. Deze camera is namelijk klein en onopvallend. Omdat hij zo onopvallend is filmt u als een spion. Daarom wordt de mini camera ook wel vaak de spycam genoemd. Doordat de mini camera zo onopvallend is kunt De inbrekers worden verrast in plaats van dat dit andersom gebeurd. Hieronder de voor en nadelen van de mini camera:

VoordelenNadelen
OnopvallendGeen afschrikkend effect
Geen nadelig effect op interieurLens is kleiner en hierdoor is de beeldkwaliteit iets minder
Relatief goedkoop

Bullet camera

In tegenstelling tot de mini camera is de bullet camera als camerabewaking wel bedoelt om inbrekers af te schrikken. Ook is het de ideale camera voor mensen met hogere eisen qua beeldkwaliteit. De bullet camera staat namelijk garant voor duidelijke beelden. Ook beschikt hij over een zeer flexibele draaifunctie. Als u uw beelden terug wil kijken kunt u deze beelden gemakkelijk terugvinden op de harde schijf of server.

VoordelenNadelen
Schrikt inbrekers afComputer nodig om beelden op te slaan
Flexibele draaifunctieIets moeilijker te installeren
Scherp beeld

Dome camera als camerabewaking

De dome camera wordt steeds populairder in België. Deze camera is te herkennen aan zijn glazen bol rondom de lens. Deze glazen bol bevat geblindeerd glas. Hierdoor is het voor de inbreker onmogelijk te zien in welke richting de camera filmt. Dit schrikt veel inbrekers af. Achter het glas verschuilt zich een lens met eventuele infrarood verlichting. De basis dome camera beschikt niet over een draai- en inzoomfunctie. De uitgebreide dome camera kan dit wel.

VoordelenNadelen
Geblindeerd glasWel eens last van reflecties
Vandalisme bestendigGlas weleens vies, hierdoor kan de beeldkwaliteit achteruit gaan (Wanneer u de specialist een geschikte plaats laat uitzoeken voor uw camera zult u hier geen last van hebben)
Verkrijgbaar in diverse kwaliteiten/merken

Bestuurde camera

Met een bestuurbare camera is het mogelijk om uw camera live te besturen. U kunt de camera draaien vanaf uw smartphone wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent. U draait de camera in de richting die uw voorkeur geniet en benut de camera optimaal. Elke invalshoek kan uitgebreid worden bekeken. U kunt ook voorkeursposities instellen, hierdoor kan de camera snel wisselen tussen belangrijke posities. Ook past de camera zich aan aan het licht en stelt hij zich automatisch scherp.
Deze camera heeft een uiteenlopende prijs. In verhouding is het echter een beetje geld voor een zeer goede camera. De bestuurbare camera levert namelijk uitstekende resultaten op.

VoordelenNadelen
360˚ draaibaar Vaak niet waterdicht (kan echter verholpen worden met een beschermkap)
Live bestuurbaarDe kosten van camera beelden over 4g sturen kunnen aardig oplopen
Mogelijk om te werken op simkaart
Zijn vaak voorzien van bewegingsdetectoren, filmen en draaien hierdoor bij beweging

Camera sets

U kunt ook zelf een pakket samenstellen. Dit doet u door meerdere camera’s te verspreiden over uw terrein. Wanneer u bijvoorbeeld een groot erf heeft is een camera set de ideale vorm van camerabewaking voor u. U houdt uw erf in de gaten door een camera op de inrijpoort te richten en één of meerdere camera’s op uw tuin te richten. Ook bewaking van uw voor- en achterdeur is cruciaal. Een ander voordeel van een complete camera set is dat de camera en recorder precies op elkaar aansluiten. Nadat u de camera’s heeft opgehangen kunt u de beelden direct live bekijken. Ook op de wifi wanneer u op vakantie bent. Staat uw auto nog thuis? Met camera bewaking hangt u simpelweg een camera aan de muur gericht op de auto.

VoordelenNadelen
Volledige veiligheid (elke zijde kan worden bewaakt)Computer nodig om beelden op te slaan
Veel toepassingen en mogelijkhedenPrijs kan oplopen (afhankelijk van uw samenstelling)
Werkt goed tegen vandalistenAfstand tussen draadloze camera’s kan niet te groot zijn. Dit kan invloed hebben op het zendbereik en de draadloze verbinding.
Mogelijkheid om live mee te kijken

Camerabewaking bedienen

Draadloze camerabewaking versus analoge camerabewaking

Kiest u voor de analoge camerabewaking? Bij analoge camerabewaking wordt de camera aangesloten aan kabels. Allereerst is een bekabelde camerabewaking vaak duurzamer. U zult eerst een kleine investering in extra montagetijd moeten doen. Kabels moeten nog getrokken worden. Maar als de installatie eenmaal voltooid is heeft u nog jaren plezier zonder zorgen van de camerabewaking. U geniet hiermee van een stabiele internetverbinding en zeer scherpe beelden. De draadloze camera’s hebben vaak iets mindere beeldkwaliteit. Dit hangt samen met de overdracht via wifi. Aangezien scherpere beelden, een grotere dataoverdracht in beslag nemen.
Zit u niet te wachten op kabels door uw woning? Haal dan een draadloze camerabewaking in huis. Houdt u hierbij wel rekening met de batterijen. Deze moeten altijd op tijd worden vervangen. Hier krijgt u vanzelfsprekend op tijd een melding van. Verder beschikt de draadloze camera over nieuwe technieken. Het voordeel van de bekabelde camerabewaking was altijd de gegarandeerd stabiele internetverbinding. Tegenwoordig word de techniek achter draadloze camera’s echter steeds beter. Bijna net zo hoog als bij de analoge camera.

VoordelenNadelen
Draadloze camerabewakingEenvoudige en snelle installatieSoms last van weinig bereik (de specialist weet precies hoe hij dit moet vermijden)
Techniek wordt steeds beter, kwaliteit gaat omhoogBatterijen moeten soms worden vervangen
Analoge camerabewakingStabiele internetverbinding Installatie soms lastig (aangeraden wordt een specialist te benaderen)
Goedkoop
Gevoelig voor stroomstoringen
DuurzaamKabels soms in het zicht
Uitstekende beeldkwaliteit

Bespaar tot wel 40% op uw camerabewaking

U heeft nu meer kunnen lezen over camerabewaking. Wilt u uw woning, uzelf en uw gezin beschermen tegen ongewenste gasten? Door middel van camerabewaking bent u altijd op de hoogte van alles wat zich in en rondom uw woning afspeelt. Ervaar dit gevoel van pure controle en overzicht. Wist u dat u flink kunt besparen op uw nieuwe camerabewaking? Laat allereerst de installatie door een specialist uit de buurt verzorgen. De specialist weet namelijk precies hoe een inbreker denkt en handelt. Wij bieden u de kans om tot 40% te besparen op het inhuren van een betrouwbare specialist. Dit besparen doet u door de specialisten uit uw buurt goed te vergelijken. Want waarom zou u te veel betalen? Verschillende specialisten hanteren verschillende prijzen. De specialist uit uw straat hanteert een prijs van € 500, terwijl een andere specialist € 400 rekent. Vergelijk daarom de offertes van de verschillende specialisten uit uw buurt. Vraag eenmalig gratis en geheel vrijblijvend offertes aan en ontvang tot wel 6 offertes van betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Ook bespaart u uzelf veel tijd en moeite. Bij ons kost het u namelijk maximaal 2 minuten om de offertes aan te vragen. Geld en tijd besparen was nog nooit zo makkelijk.

Camerabewaking bekijken