Bewakingscamera

Als u op vakantie bent wilt u toch ook zeker weten dat alles goed gaat bij het thuisfront? Bent u geïnteresseerd in een bewakingscamera? Met een bewakingscamera schrikt u inbrekers af en ziet u ten allen tijden wat er in en rondom uw woning gebeurt. Lees verder en ontdek de verschillende bewakingscamera’s en de richtprijzen.

Kosten bewakingscamera

Bij beveiliging van uw woning speelt een bewakingscamera een belangrijke rol. Welke kosten er met deze rol gemoeid zijn vindt u in onderstaande tabel:

Type bewakingscameraGemiddelde prijs per type (incl. btw en montage)
Dummy bewakingscamera€ 10 - € 40
Bekabelde bewakingscamera€ 125 - € 350
Draadloze bewakingscamera€ 150 - € 400
Intercom met camera€ 200 - € 400
Beveiligingscamera met nachtzicht€ 250 - € 450

Een woning heeft meerdere kwetsbare plekken. Om deze kwetsbare plekken te dekken moet u de krachten van hierboven genoemde type bewakingscamera’s bundelen. Wilt u een intercom met camera bij de voordeur en een draadloze bewakingscamera in de achtertuin? Dit gaat u ongeveer € 550 kosten, inclusief btw en montage. Deze prijs is echter een schatting, de prijzen lopen namelijk erg uiteen. Een oorzaak hiervan is dat verschillende type camera’s verschillende mogelijkheden en kwaliteiten hebben. Deze mogelijkheden worden later uitgelegd. Een andere oorzaak is de concurrentiestrijd tussen specialisten. Zo hanteert de specialist bij u op de hoek een prijs van € 400, terwijl een andere specialist de klus voor € 300 doet. U wilt toch niet te veel betalen? Dan is het essentieel voor u dat u de offertes van de specialisten uit uw buurt gaat vergelijken. Bij ons doet u dit binnen 2 minuten. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten bij u in de buurt. 2 minuten werk en u bespaart tot wel 40%. Bovendien hoeft u niet lang te wachten op uw resultaten. De offertes zijn binnen 2 werkdagen in uw mailbox. Bespaar nu tijd en geld.

Bewakingscamera

Bewakingscamera soorten

Bewakingscamera’s en vogelverschrikkers hebben gemeen dat zij beiden fungeren als verjagers. 90% van de inbrekers vluchten wanneer zij in beeld van een bewakingscamera komen. Daarnaast heeft u met camerabewaking goed zicht op wat er in en rondom uw huis gebeurt. Maar wat voor bewakingscamera is geschikt voor uw woning? We maken onderscheid tussen 5 verschillende soorten:

  • dummy bewakingscamera
  • bekabelde bewakingscamera
  • draadloze bewakingscamera
  • intercom met camera
  • camera met nachtzicht

Dummy bewakingscamera

Dummy bewakingscamera’s zijn beveiligingscamera’s zonder echte camera lens. Het is niet mogelijk om met deze camera te filmen, toch kiezen veel mensen deze camera. Het grote voordeel van de nep camera is dat hij eruit ziet als een echte bewakingscamera. Hij kost alleen minder. De dummy bewakingscamera fungeert wel als een vogelverschrikker. Dit is dan ook de reden dat mensen de camera aanschaffen.

Bekabelde bewakingscamera

Het woord zegt het al, de bekabelde bewakingscamera is verbonden met een kabel. Door deze kabelaansluiting beschikt de camera over een flitsend snelle internet verbinding. De beeldkwaliteit van de bekabelde camera is uitstekend. Een ander voordeel is dat de bekabelde bewakingscamera nooit last zal hebben van slecht zendbereik vanwege bekabeling.

Draadloze bewakingscamera

De technologische ontwikkeling gaat erg hard waardoor draadloze bewakingscamera’s steeds betrouwbaarder worden. Hierdoor ontstaat een steeds betere prijs- kwaliteitsverhouding. Ook heeft u geen last van kabels die in het zicht liggen. De camera’s gebruiken batterijen om te functioneren. U krijgt een melding wanneer u deze moet vervangen. Daarnaast is de draadloze bewakingscamera eenvoudig te installeren en overal op te hangen.

Bekabelde bewakingscameraDraadloze bewakingscamera
VoordelenFlitsend snelle internetverbindingSteeds betere prijs- kwaliteitsverhouding
Uitstekende beeldkwaliteitGebruikt batterijen als voering (gaat door tijdens een stroomstoring)
Geen last van slecht zendbereikEenvoudig te installeren
NadelenMoeizame installatie (kies daarom voor een betrouwbare specialist)Soms last van matig zendbereik (specialist weet hoe dit te voorkomen)
Gevoelig voor stroomstoringBatterijen af en toe vervangen

Bewakingscamera beelden

Intercom met camera

Vervang uw deurbel voor een intercom met camera. Op deze manier ziet en hoort u meteen wie er voor uw deur staat. Een intercom kan overal geplaatst worden. Ook kunt u de intercom op uw poort plaatsen. Zo ziet u vanaf een afstand met wie u te maken heeft.

Bewakingscamera met nachtzicht

In de nacht slaan inbrekers vaak toe. Zo verbergen zij zichzelf in de duisternis. Door de kiezen voor een bewakingscamera met nachtzicht heeft u scherpe beelden ’s nachts. Hiermee ziet u precies wie er bij u probeert binnen te dringen en kunt u op tijd ingrijpen door bijvoorbeeld de politie te bellen. Mocht er toch zijn ingebroken? Dan ziet u de volgende dag op de beelden precies wie de dader(s) waren.

Besparen op uw bewakingscamera

U heeft nu bijna de informatie die u nodig heeft om camerabewaking in huis te nemen. Echter weet u nog niet hoeveel het precies gaat kosten in uw situatie. De aangegeven prijzen zijn gemiddeld en lopen erg uiteen. Hierdoor betaalt u al gauw te veel, het vervelende hiervan is dat u er vaak pas later achterkomt dat u te veel heeft betaald. Vergelijk daarom altijd offertes van meerdere specialisten uit uw buurt. Verschillende specialisten hanteren namelijk verschillende prijzen. Door het vergelijken van de specialisten bespaart u tot wel 40%. Zorg er voor dat u niet te veel betaalt en doe dit via ons. Binnen 2 minuten vraagt u gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten uit uw buurt. Vraag daarom hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten. Binnen 2 dagen ziet u welke specialist het voordeligst is voor u en weet u zeker dat u het maximale uit uw bewaking haalt. U hoeft slechts 2 werkdagen te wachten tot de offertes in uw mailbox verschijnen.