Inbraakbeveiliging

Bezittingen zijn maar materiële objecten, dit wordt wel eens beweerd. Maar sommige bezittingen, zoals erfstukken, hebben een enorme emotionele waarde. Juist voor die bezittingen heeft u een inbraakbeveiliging nodig. Lees vooral verder, hier kunt u alles lezen over de mogelijkheden en kosten van inbraakbeveiliging

Kosten inbraakbeveiliging

De kans is groot dat als u een avondje uit gaat, de gedachte door uw hoofd spookt dat uw bezittingen gestolen kunnen worden. Voor inbrekers is het een koud kunstje om via een kwetsbare plek naar binnen te glippen. Deze kwetsbare plekken in uw woning moeten extra worden beveiligd. Kwetsbare plekken zullen verder in dit artikel worden beschreven. Net als, de nog belangrijkere, inbraakbeveiliging die nodig is om deze plekken weer inbraak bestendig te maken. Hieronder vindt u de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen. Deze prijzen zijn inclusief btw en montage.

Type inbraakbeveiligingGemiddelde prijs per type (incl. btw en montage)
BuitenverlichtingVanaf € 100
Hang- en sluitwerk: ramen€ 80 - € 250
Hang- en sluitwerk: deuren€ 100 - € 350
Camerabewaking€ 250 - € 750
Alarminstallatie€ 750 - € 1.700

Wist u dat er meer dan 200 woninginbraken per dag worden gepleegd in België? Het wordt tijd dat wij Belgen hier tegen op treden en een inbraakbeveiliging in huis nemen. Hierbij wordt aangeraden om u te verdiepen in de offertes van de specialisten in uw buurt. U wilt er namelijk niet na uw aankoop achter komen dat u tot wel 40% te veel heeft betaald. Via ons kunt u namelijk tot wel 40% besparen. Vul de offerte aanvraag in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Het kost u slechts 2 minuten van uw tijd. 2 werkdagen na uw offerte aanvraag ontvangt u de offertes. Vergelijk en ontdek wat u kunt besparen.

Inbraakbeveiliging woning

Soorten inbraakbeveiliging

De kwetsbaarheden van uw woning worden vaak herkend door inbrekers. Er bestaan verschillende inbraakbeveiligingsmogelijkheden om deze kwetsbare plekken te beveiligen.

De ideale situatie voor inbrekers is 3 uur ‘s nachts wanneer uw tuin en achterdeur volledig buiten het zicht liggen en verduisterd zijn. Met buitenverlichting zet u de inbrekers in de spotlights en dit schrikt inbrekers af. Aan te raden zijn de lampen met bewegingssensor. Deze lampen besparen energie omdat de lampen niet onnodig branden. Ook werken zij uitstekend tegen inbrekers, aangezien de lampen ineens aan zullen gaan wanneer de sensor de inbreker en zijn beweging constateert.

Hang- en sluitwerk ramen

Inbrekers gebruiken vaak een raam om naar binnen te sluipen. Met een raamsluiting kunt u deze mogelijkheid drastisch beperken. Zorg er daarom voor dat al uw ramen sluitwerk bevatten. Deze raamsluitingen moeten voldoen aan alle eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Wanneer het sluitwerk goedgekeurd is krijgt het het SKG keurmerk.

Inbraakbeveiliging slot

Hang- en sluitwerk deuren

Minstens zo belangrijk als uw inbraakbeveiliging voor uw ramen is inbraakbeveiliging op de deuren. Deuren moeten in ieder geval worden voorzien van veiligheids scharnieren of dievenklauwen. Hierbij is het belangrijk om te weten wat de draai richting van de deur is. Vervolgens heeft u nog de keuze uit verschillende sloten. Een hoofdslot bevindt zich midden op de deur terwijl een bijzetslot halverwege de onder- of de bovenzijde van de deur zit. Houdt u niet van sloten? Dan laat u sloten in de deur zetten zodat u deze niet ziet. Een anti-inbraakstrip wordt vaak gebruikt als ijzersterke barrière tegen inbraak. 2 stalen strips worden op uw deur of raam gemonteerd en voorkomen dat uw deur of raam wordt opengebroken.

Camerabewaking

Voelt u zich niet veilig en wilt u altijd kunnen zien wat er in en rondom uw woning gebeurd? Ervaar het gevoel van volledige veiligheid en plaats camerabewaking. Camera’s worden steeds kwalitatief beter en tegelijkertijd goedkoper. Ook is het combineren van verschillende camera’s gemakkelijker. Aanbevolen is het hierbij wel om een specialist de installatie te laten verzorgen. De specialist weet namelijk hoe de inbreker te werk gaat.

Alarminstallatie

Bij een alarminstallatie wordt u gealarmeerd als er gevaar dreigt. Afhankelijk van de alarminstallatie wordt de alarmcentrale gebeld. Met een basis alarminstallatie beschikt u niet over de hulp van de alarmcentrale. Met een uitgebreide variant wel. Alarminstallaties hebben 3 hoofdfuncties:

 • gevaar detecteren
 • gevaar inschatten
 • gevaar afschrikken

Inbraakbeveiliging camera

Keurmerken

Aan de inbraakbeveiliging die toch steeds interessanter wordt tegenwoordig zitten wel wat eisen vast. U moet rekening houden met de volgende keurmerken:

 • Stichting Kwaliteit Gevelbouw
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen

Stichting Kwaliteit Gevelbouw

Stichting Kwaliteit Gevelbouw is een initiatief dat hang- en sluitwerk op sterkte en duurzaamheid controleert. Wanneer uw beveiligingsproduct voldoet aan de eisen van SKG is bewezen dat het voldoende inbraakwerend is. Het aantal sterren op het SKG keurmerk bepaalt hoe inbraakwerend het product is.

 • 1 ster: standaard inbraakwerend
  Dit product is niet inbraakwerend genoeg om zelfstandig te beveiligen. Dit houdt in dat er nog een product naast gebruikt moet worden om uw woning goed te beveiligen.
 • 2 sterren: zwaar inbraakwerend
  Deze producten met twee sterren worden beschouwd als zelfstandig toepasbaar. Het binnendringen van inbrekers vertragen deze producten met minstens 3 minuten.
 • 3 sterren: extra zwaar inbraakwerend

Deze producten vertragen inbrekers minstens 5 minuten.

Inbraakbeveiliging keurmerk

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat de kwaliteit van uw producten beoordeelt. U weet zeker dat u kwaliteitsproducten in huis haalt voor uw inbraakbeveiliging. De kans op een geslaagde inbraak is tot wel 90% minder. Ook wordt de complete beveiliging van uw huis nagelopen, ook brandveiligheid met rookmelders en verlichting in en om uw huis. Hoe krijgt u een certificaat?

 • Bereikbare ramen en deuren moeten tenminste 3 minuten inbraakwerend zijn.
 • Bereikbare kelderramen, luiken, lichtkoepels en dakramen moeten tenminste 3 minuten inbraakwerend zijn.
 • Op elk vloerniveau moet tenminste 1 rookmelder aanwezig zijn.
 • Bij brand worden bewoners geïnformeerd over het gebruik van voorzieningen en vluchtroutes.

Voldoet uw woning aan deze eisen? Vraag dan het certificaat aan via de site van politiekeurmerk. Een controleur kijkt dan of uw inbraakbeveiliging veilig en betrouwbaar genoeg is voor het PKVW-certificaat.

Bespaar op uw inbraakbeveiliging

Hierboven genoemde keurmerken helpen u bij het verbeteren van uw inbraakbeveiliging. Een specialist vertelt u echter welke inbraakbeveiliging maatregelen u nog moet nemen om uw huis optimaal veilig te maken. Hierna beschikt u over een betrouwbare inbraakbeveiliging. Zelfs in een tijd met veel terreur en inbraken heeft u dan geen reden meer tot vrezen. Een inbraakbeveiliging kunt u voordelig aanschaffen en dit kost u haast geen inspanning. Wat moet u hiervoor doen? Vergelijk offertes van de inbraak specialisten bij u in de buurt. Bij ons kunt u tot wel 6 offertes aanvragen. U zult ontdekken dat de prijzen sterk uiteen lopen. Het aanvragen van de offertes kost maar 2 minuten van uw tijd. Vul gratis en geheel vrijblijvend ons offerteformulier in en ontvang tot maximaal 6 offertes van betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u deze offertes in huis. Waarom veel betalen als het ook goedkoper kan? Een veilige en voordelige inbraakbeveiliging is ook voor u binnen handbereik.