Camerasysteem

Beveilig uw geliefde woning door inbrekers op heterdaad te betrappen met een camerasysteem. U kunt elke uithoek van uw woning hiermee bekijken wanneer u het niet vertrouwd, ook wanneer u niet thuis bent. Lees verder en ontdek de verschillende type camerasystemen met bijbehorende prijzen.

Prijzen per camerasysteem

Er zijn veel verschillende camerasystemen, echter wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen een analoog camerasysteem en een draadloos camerasysteem. In onderstaande tabel ziet u verschillende camerasystemen met de gemiddelde kosten.

Type camerasysteemKosten (incl. btw en montage)
Analoge set met 1 camera€ 300 - € 450
Analoge set met 2 camera’s€ 350 - € 500
Analoge set met 4 camera’s€ 600 - € 900
IP camerasysteem met 1 camera€ 500 - € 700
IP camerasysteem met 2 camera’s€ 600 - € 900
IP camerasysteem met 4 camera’s€ 800 - € 1.300

Bovenstaande tabel geeft u inzicht in de prijzen van camerasystemen, gebaseerd op het type camerasysteem en de hoeveelheid camera’s in het systeem. Beide types camerabewaking zijn altijd uit te breiden met meerdere camera’s. Afhankelijk van uw woning kunt u bepalen hoe uitgebreid u het maakt. Iemand die u goed kan adviseren bij het kiezen van een camerasysteem is de specialist uit uw buurt. Deze kent de omgeving en de gedachtegang van inbrekers. Zo haalt u het maximale rendement uit uw camerasysteem. Verschillende specialisten hanteren echter verschillende prijzen. Daarom is het essentieel dat u offertes van verschillende specialisten met elkaar vergelijkt. Zo ziet u overzichtelijk wat voor u het voordeligst is. Door op deze manier te handelen bespaart u tot wel 40% op uw camerasysteem. Daarnaast kost het u slechts 2 minuten om een offerteaanvraag in te vullen. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten uit uw buurt. Wees verstandig en schaf uw camerasysteem zo voordelig mogelijk aan.

Camerasysteem kopen

Waarom een camerasysteem?

Met een camerasysteem beschikt u over een paar extra ogen waarmee u uw woning in de gaten kunt houden. Sterker nog, u kunt uw camerasysteem zo instellen dat elke hoek van uw woning op film staat. Deze camera’s hebben ook een preventieve functie. Wanneer inbrekers camera’s zien slaan zij 90% van de keren uw huis over. En wanneer zij dan toch bij u toeslaan, staan zij op beeld en kunt u achterhalen wie de daders waren.

Intelligentie camerasysteem

Ten opzichte van het verleden en de traditionele wijze van camerabewaking is het niveau van camerabeveiliging enorm gestegen. Cameratoezicht is betrouwbaar en effectief geworden. Op de server worden de beelden opgeslagen, hierdoor kunt u de beelden later terugkijken. Ook kunt u live meekijken op de plaats waar u de camera heeft hangen.

Camerasysteem soorten

Soorten camerasystemen

De twee meest voorkomende type camerasystemen zijn:

  • Analoog camerasysteem
  • IP camerasysteem

Lees verder over de verschillende voor- en nadelen van deze camerasystemen.

Analoog camerasysteem

De kwaliteit van een analoge camera is over het algemeen iets minder dan bij een draadloos camerasysteem. De beelden van een analoog camerasysteem worden op een harddisk recorder opgenomen. Analoge camera’s zijn vooral live uitstekend te bekijken. De voordelen en nadelen van een analoog camerasysteem:

VoordelenNadelen
Lagere kostenBekabeld
Eenvoudige installatieVerouderd concept
Beeldkwaliteit goed bij verschillend lichtLage beeldresolutie

IP camerasysteem

Een IP camerasysteem is een zelfstandig apparaat waarmee u live beelden kunt kijken. Het systeem heeft maar één kabel nodig. Deze regelt de stroom, video en data transmissie. Kiest u voor een draadloos IP systeem dan zijn de camera’s makkelijk te verplaatsen. Dit type camerabewaking beschikt over een betere beeldkwaliteit dan een analoog camerasysteem. De beelden worden digitaal opgeslagen op een hardeschijf of server. Enige minpuntje van een IP camera is dat hij iets minder lichtgevoelig is. De beeldkwaliteit is minder goed bij weinig licht.

VoordelenNadelen
Hoge beeldresolutieIets duurder
Minder kabelsInstallatie is complexer
Makkelijk uitbreidbaarVerlaagd het netwerk
Camera’s kunnen overal (in het netwerk) worden geplaatst

Camerasysteem beelden

Plaatsing camerasysteem

Het plaatsen van een camerasysteem wordt vaak onderschat. Een goede plaatsing van de camera’s is essentieel voor uw camerasysteem. Ten eerste moet u bij het plaatsen van een bewakingscamera de Camerawet naleven. Dit houdt in dat u de camera’s moet registreren. Daarna is het van belang om van tevoren alvast te weten te komen op welke plekken u de bewakingscamera’s wilt hebben. Hierbij enkele tips voor de plaatsing:

  • Zorg ervoor dat de camera met het licht meekijkt, anders worden de beelden geblokt door het licht.
  • Plaats camera’s bij in- en uitgangen.
  • Hang camera’s op plekken waar inbrekers niet makkelijk bij kunnen.
  • Plaats de camera’s niet te hoog, dan ziet u namelijk wel dat er iemand loopt maar niet wie.

Besparen op uw camerasysteem

Met een camerasysteem maakt u het bijzonder onaantrekkelijk voor inbrekers om bij u binnen te vallen. Hierbij kunt u nog de keuze maken tussen een digitaal (IP) en analoog camerasysteem. Twijfelt u over welk camerasysteem het beste is voor u? Vergelijk dan verschillende offertes met elkaar. Op deze manier bespaart u tot wel 40%. Er bestaan namelijk flinke prijsverschillen tussen diverse camerasystemen en verschillende aanbieders. Door deze gegevens goed door te nemen vindt u het beste camerasysteem dat ook nog eens voordelig is. Via ons kost dit u slechts 2 minuten van uw tijd. Vergelijk hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes. U haalt het maximale uit uw camerasysteem door te vergelijken.

Camerasysteem offerte