Huisbeveiliging

Uw huis is een plek waar u zich veilig hoort te voelen. Tegenwoordig voelt niet iedereen zich echter even veilig. Uw geliefde spullen, zowel materieel van waarde voor u als emotioneel, lopen gevaar. Aangezien steeds meer inbrekers hun kans schoon zien in België. Lees verder over de kosten van huisbeveiliging en ontdek hoe u het beste uw huis beveiligt.

Kosten huisbeveiliging

Huisbeveiliging aanschaffen of het verbeteren van uw huidige huisbeveiliging begint bij kiezen van de juiste soort beveiliging. Er zijn verschillende manieren om uw huis te beveiligen. De prijzen van deze manieren staan hieronder vermeldt.

Type huisbeveiligingGemiddelde prijs per gemiddeld rijtjeshuis (incl. btw en montage)
Brandbeveiliging€ 50 - € 150
Hang- en sluitwerk€ 70 - € 200
Alarminstallatie€ 750 - € 250
Camerabewaking€ 600 - € 1.700

Door middel van degelijke huisbeveiliging verschaft u uw gezin een veilig en comfortabel gevoel. Ook voorkomt u dat u slecht slaapt door angst. Kies voor huisbeveiliging en doe dit slim. U betaalt namelijk al gauw te veel. Hierboven is te zien dat de prijzen sterk uiteen lopen per soort huisbeveiliging. Maar ook de prijzen tussen de specialisten verschilt flink, dit komt door de concurrentiestrijd tussen verschillende specialisten. Specialisten hanteren verschillende prijzen. Vergelijk daarom altijd vooraf offertes van specialisten. Hierdoor bespaart u tot wel 40% op uw huisbeveiliging. Bovendien kost dit aanvragen van offertes u bij ons slechts 2 minuten. Vraag hier snel, gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten uit uw buurt.Gaat u voor de beste prijs- kwaliteitsverhouding ? Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes en ontdekt u welk bedrijf het voordeligste is.

Soorten huisbeveiliging

Met huisbeveiliging investeert u in veiligheid van u en uw gezin. U wilt namelijk niet in een situatie terechtkomen waarin u thuis bent en onverwachts bezoek krijgt van inbrekers. Om uzelf te beschermen neemt u huisbeveiliging. U kunt uw huisbeveiliging helemaal zelf inrichten. Kiest u voor rookmelders op elke etage? Hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren? En een uitgebreide camerabewaking? Combineren is altijd mogelijk. Hieronder ziet u de verschillende soorten mogelijkheden:

  • brandbeveiliging
  • hang- en sluitwerk
  • camerabewaking
  • alarminstallatie

Brandbeveiliging

Wat veel mensen niet weten is dat meer dan 50% van de branden worden veroorzaakt door fouten van mensen. Brandbeveiliging is een onmisbaar onderdeel van huisbeveiliging in iedere woning. Een brand verspreidt zich snel en verwoest alles wat het tegenkomt als u er niet op tijd bij bent. Bovendien zit een ongeluk in een klein hoekje. Een brand kan al ontstaan wanneer u het broodrooster aan laat staan. Als er ’s nachts brand uitbreekt bent u in veel gevallen te laat.
Plaats op elke verdieping tenminste één rookmelder. Een rookmelder detecteert rook en waarschuwt u wanneer er brand dreigt te ontstaan. Koop een rookmelder met batterijen die lang mee gaan. Ook moet u elk jaar testen of de rookmelder nog werkt. Op deze manier is uw huisbeveiliging brandveilig.

Hang- en sluitwerk

Met hang- en sluitwerk verstevigd u uw ramen en deuren. Deze manier van huisbeveiliging maakt het inbrekers lastig door ze te vertragen. Vaak staken zij hierdoor hun inbraak poging. De beveiliging is goedgekeurd wanneer het is voorzien van het SKG-keurmerk. Stichting Kwaliteit Gevelbouw beoordeelt hang- en sluitwerk op sterkte en duurzaamheid. Op het keurmerk staan 1, 2 of 3 sterren:

  • 1 ster: standaard inbraakwerend
  • 2 sterren: zwaar inbraakwerend
  • 3 sterren: extra zwaar inbraakwerend

Huisbeveiliging

Hang- en sluitwerk met 1 ster is niet zelfstandig inbraakwerend. Dit houdt in dat uw raam of deur minimaal 2 onderdelen met 1 ster nodig heeft om inbraakwerend te zijn. Hang- en sluitwerk met 2 sterren is tot 3 minuten zelfstandig inbraakwerend. Hang- en sluitwerk met 3 sterren is tot 5 minuten inbraakwerend. Dit lijkt niet lang, maar een inbreker probeert altijd zo snel mogelijk binnen te dringen. Dan telt elke seconde. Voor de beste huisbeveiliging kiest u voor hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren voorzien van 3 sterren.

Camerabewaking

Camerabewaking zorgt ervoor dat inbrekers vaak het hazenpad kiezen. Camera’s werken namelijk preventief. Inbrekers worden niet graag gezien. Wilt u op vakantie? Met camerabewaking in uw huisbeveiliging kunt u met een gerust hart er even tussenuit. Op wifi kunt u uw eigen camerabeelden bekijken en of terugkijken. Met deze manier van huisbeveiliging houdt u de controle en het toezicht op uw woning. Is het toch zover gekomen dat er bij u is ingebroken? Dan kunt u samen met de politie op de camerabeelden terugkijken wie de dader was. Hiermee neemt de pakkans toe.

Huisbeveiliging camera

Alarminstallatie

Met een alarminstallatie als huisbeveiliging geeft u inbrekers geen kans. Wanneer een inbreker bij u binnentreedt zal de alarminstallatie u en of de alarmcentrale waarschuwen en een luid geluid maken waardoor de inbreker schrikt. Als u voor een alarminstallatie kiest krijgt u daar meestal een sticker bij. Plak deze op de ramen en deuren en inbrekers zullen wel 2 keer nadenken voordat ze uw huis binnen proberen te komen. Onderzoek heeft uitgewezen dat inbrekers meer dan helft van de huizen met alarminstallaties als huisbeveiliging overslaan.

Bespaar tot 40% op uw huisbeveiliging

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Door een huisbeveiliging aan te schaffen geeft u inbrekers geen kans. Het wordt aangeraden om een specialist te benaderen voor de montage. Deze specialist kan zich namelijk verplaatsen in de gedachtegang van de inbreker. Verschillende specialisten hanteren echter verschillende prijzen door de onderlinge concurrentiestrijd. Zo hanteert de specialist bij u om de hoek een prijs van € 600 voor een alarminstallatie. En hanteert een specialist 20km verderop een prijs van € 550 voor dezelfde klus. Het is zonde om achteraf te ontdekken dat u te veel heeft betaald. Geadviseerd wordt dan ook om altijd de offertes van verschillende specialisten te vergelijken. Op deze manier bent u optimaal beveiligt tegen de juiste prijs. En niet te vergeten bespaart u tot wel 40% op uw investering. Vul daarom hier gratis en geheel vrijblijvend uw offerteaanvraag in en ontvang tot wel 6 offertes binnen 2 werkdagen van betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Wees geen dief van uw eigen portemonnee.

Huis beveiling