Inbraakpreventie

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg daarom voor goede inbraakpreventie zodat u ongewenste gasten buiten de deur houdt. Lees hier wat inbraakpreventie voor mogelijkheden met zich meebrengt en wat het kost.

Kosten inbraakpreventie

Verschillende type inbraakpreventie dragen verschillende kosten met zich mee. Hieronder vindt u een overzicht van deze kosten.

Type inbraakpreventieGemiddelde kosten (incl. btw)Gemiddelde montagekosten
Hang- en sluitwerk: raam€ 20 - € 50€ 60 - € 200
Hang- en sluitwerk: deur€ 45 - € 140€ 60 - € 200
Alarminstallatie€ 500 - € 1.400€ 150 - € 300
Hekwerk (per m²)€ 50 - € 120€ 10 - € 30
Gelaagd glas (per m²)€ 60 - € 100€ 40 - € 90
Anti-inbraakstrip€ 50 - € 120€ 60 - € 200

U geniet van de beste inbraakpreventie door de specialist bij u uit de buurt in te huren voor de installatie. Deze specialist weet hoe inbrekers denken en hoe uw huis hiertegen te weren. De prijzen van verschillende specialisten lopen echter enorm uiteen, daarom is het essentieel dat u begint met vergelijken. U hoeft niet per specialist apart offertes aan te vragen. Verdiep u in de verschillende offertes en doe dit op een eenvoudige manier. Vul hier uw offerte aanvraag in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes. Het kost u slechts 2 minuten van uw tijd en binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes. Beveilig uw huis zo voordelig mogelijk en begin meteen met vergelijken.

Inbraakpreventie

Verschillende soorten inbraakpreventie

U heeft nu gezien wat de kosten van de verschillende type inbraakpreventie zijn. Deze verschillende type inbraakpreventie zullen hier verder worden toegelicht. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 1. Hang- en sluitwerk
 2. Alarminstallatie
 3. Hekwerk
 4. Gelaagd glas
 5. Anti-inbraakstrip

1. Hang- en sluitwerk

Inbrekers gebruiken vaak ramen of deuren om uw huis binnen te sluipen. Met hang- en sluitwerk steekt u hier een stokje voor.

Hang- en sluitwerk voor ramen

Ramen worden vaak als ingang gebruikt door inbrekers. Schaf daarom inbraakpreventie in de vorm van hang- en sluitwerk aan dan beperkt u de kans op inbraak enorm. Zorg dat al uw ramen sluitwerken bevatten. Wilt u kwaliteit? Zorg dan dat uw raamsluitingen voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wanneer het aan deze eisen voldoet krijgt het het SKG keurmerk.

Hang- en sluitwerk voor deuren

Uw ramen zijn al voorzien van sluitwerk? Zorg dan dat uw deuren niet achterblijven en beveilig deze zo goed mogelijk. Zorg er in elk geval voor dat uw deuren voorzien zijn van veiligheidsscharnieren of dievenklauwen. Een anti-inbraakstrip wordt vaak gebruikt als ijzersterke barrière tegen inbraak. Een anti-inbraakstrip is een stalen strip die op uw deur of raam gemonteerd wordt en voorkomt dat uw deur of raam wordt opengebroken.

2. Alarminstallatie

Met een alarminstallatie wordt u gewaarschuwd als er gevaar dreigt. Alarminstallaties beschermen uw huis door de 3 hoofdfuncties die zij beheersen. Deze 3 hoofdfuncties zijn:

 1. Gevaar detecteren
 2. Gevaar inschatten
 3. Gevaar afschrikken

Alarminstallaties beschikken over meerdere onderdelen. Kiest u voor een basis of uitgebreide alarminstallatie?

Inbraakpreventie systeem

Basis alarminstallatie

Bent u benieuwd wat een basis alarminstallatie te bieden heeft? Een basis alarminstallatie bestaat over het algemeen uit de volgende onderdelen:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene

Een uitgebreide alarminstallatie

Met een uitgebreide alarminstallatie beschikt u over meer onderdelen. Bij alarmsituaties wordt u bijgestaan door de alarmcentrale. Een uitgebreide alarminstallatie bestaat over het algemeen uit:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene
 • aansluiting bij een alarmcentrale
 • rookmelder
 • bewegingsmelder
 • raam magneten
Kosten basis alarminstallatieKosten uitgebreide alarminstallatie
€ 150 - € 400€ 300 - € 900

3. Hekwerk

Kastelen hebben grachten ter verdediging, maar dit is misschien iets te ver gezocht voor uw woning. Het plaatsen van hekwerk rondom je woning is enorm zinvol. U maakt het de inbrekers een stuk moeilijker om uw terrein op te komen. Kies voor stevig hekwerk dit biedt de meeste inbraakpreventie.

4. Gelaagd glas

Glas dat bestaat uit 2 glasplaten met daartussen een speciale kunststof folie zodat het glas bij elkaar blijft, dit is gelaagd glas en een zeer nuttig anti-inbraak middel. Het is erg dik en stevig waardoor het bijna onbreekbaar is.

5. Anti-inbraakstrip

Inbrekers breken uw deur al gauw open met een koevoet. Met een anti-inbraakstrip voorkomt u dit. Let bij het plaatsen van de strip wel op de draairichting van uw deur. Een ervaren inbreker heeft een voordeur snel open door een koevoet tussen de deurpost en de deur te steken. Dat is eenvoudig te voorkomen met een anti inbraakstrip. In deze klusinstructie staat beschreven hoe je een deurstrip of kozijnstrip bevestigt.

Inbraakpreventie huis

Besparen op uw inbraakpreventie

Het inhuren van een specialist wordt dus aangeraden als u uw woning wilt voorzien van inbraakpreventie. Iedere specialist hanteert een eigen prijs. Zo kunnen de prijsverschillen tussen deze specialisten al oplopen tot 40%. En hier kunt u optimaal gebruik van maken. Hoe? Vul hier het offerteformulier in waarmee u binnen 2 minuten een offerteaanvraag doet bij erkende specialisten voor inbraakpreventie in uw regio. Na 2 werkdagen ontvangt u de offertes al in uw mailbox. U legt de offertes naast elkaar en vindt zo in één oogopslag de meest voordelige specialist.