Alarmsystemen Antwerpen

Bent u van plan om een alarmsysteem aan te schaffen maar bent u nog niet helemaal wegwijs in de mogelijkheden en bijbehorende prijzen? Vindt hier alle info over de soorten alarmsystemen die Antwerpen te bieden heeft en meer.

Kosten alarmsystemen Antwerpen

Ook de alarmsystemen die Antwerpen te bieden heeft, zijn verkrijgbaar in meerdere soorten die ieder weer een andere behoefte vervullen. En aan ieder soort alarminstallatie zit een ander prijskaartje. Het is waarschijnlijk een van de eerste vragen die bij u naar boven rijst: wat gaat het aanleggen van alarmsystemen in Antwerpen mij kosten? Om u antwoord te bieden op deze vraag hebben wij onderstaand schema gemaakt. Dit schema geeft u een indicatie van de totale richtprijs per soort alarmsysteem in Antwerpen, inclusief btw en arbeidskosten.

Type alarminstallatieGemiddelde prijs (incl. btw en montage)
Bekabeld: basis€ 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis
€ 750
Draadloos: uitgebreid€ 1.200
Hybride€ 1.000

De exacte prijzen van alarmsystemen in Antwerpen

Hierboven ziet u een overzicht van de richtprijzen per type alarmsysteem in Antwerpen. Dit overzicht dient alleen om u een indicatie te bieden van de totaalprijs. Aangezien iedere specialist die alarmsystemen in Antwerpen aanbiedt een eigen prijs hanteert, is de kans dat deze richtprijzen afwijken aanwezig. Er is één manier om erachter te komen wat u precies betaald voor uw alarmsysteem: het contacteren van een alarmspecialist. Een alarmspecialist is in het bezit van de juiste hoeveelheid kennis en ervaring. En deze specialist is niet alleen handig voor het berekenen van de exacte prijs. Hij weet precies waar de zwakke plekken van uw woning zich bevinden. Huur daarom altijd een expert in voor het plaatsen van uw alarmsysteem in Antwerpen. Zo weet u zeker dat brand of een inbreker geen schijn van kans maakt. Hoe vindt u snel een voordelige specialist? Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van alarmspecialisten bij u in de buurt. Leg de offertes naast elkaar en kies de voordeligste alarmspecialist uit. De aanvraag is na 2 minuten gedaan en binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes, zodat u snel kunt beginnen met vergelijken.

Alarmsystemen Antwerpen

Waarom inbraakbeveiliging noodzakelijk is in Antwerpen

In 2014 is er grondig onderzoek gedaan naar de inbraakgevoeligheid van Vlaanderen. De provincie Antwerpen bleek de provincie met de meeste inbraken te zijn op Asse na. Onderstaande afbeelding illustreert dat Antwerpen maar liefst 1,52 inbraken kent per 100 huizen ieder jaar. Er is dus een grote kans dat uw woning de volgende keer aan de beurt is. Garandeer de veiligheid op uzelf en uw inboedel en neem een alarmsysteem in huis.

Alarmsystemen Antwerpen

De aangeboden alarmsystemen in Antwerpen

De volgende vraag waar u waarschijnlijk graag antwoord op wenst is welke soorten alarmsystemen Antwerpen te bieden heeft. Globaal gezien zijn de types in te delen in een aantal groepen:

 • Draadloze alarmsystemen: Doordat bij het draadloze systeem geen kabels te zien zijn is dit type geschikt voor de liefhebber van een strak design. Hoewel draadloze wat duurder zijn dan bekabelde systemen, zien we tegenwoordig steeds vaker het draadloze alarmsysteem terug. Het plaatsen en uitbreiden is namelijk een stuk makkelijker dan bij bekabelde systemen.
 • Bekabelde alarmsystemen: Dit type alarmsysteem heeft als grootste voordeel de wat lagere prijs dan draadloze alarmsystemen. Daarnaast staan bekabelde alarmsystemen bekend als betrouwbaar in vergelijking met draadloze of hybride alarmsystemen. Zodra de specialist de bekabeling heeft aangelegd kunt u ervan uitgaan dat u hier geen werk meer aan heeft, doordat het niet nodig is om batterijen te vervangen.
 • Hybride alarmsystemen: Hybride betekent in de meeste gevallen een combinatie van twee. Een hybride alarmsysteem houdt dus in: een combinatie tussen zowel draadloos als bekabeld. Hybride alarmsystemen worden in de praktijk vooral gebruikt wanneer iemand al in bezit is van bekabeling die geschikt is voor een alarmsysteem. Dit wordt vervolgens draadloos uitgebreid.

Zodra u een keuze gemaakt heeft uit een van bovenstaande types alarmsystemen, kunt u kiezen of u deze in basis of uitgebreide variant wil. Het verschil tussen de twee:

Een basis alarmsysteem

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene

Een uitgebreid alarmsysteem bestaat over het algemeen uit:

 • een centraal bedieningspaneel
 • contact sensoren voor deuren en ramen
 • een sirene
 • aansluiting bij een alarmcentrale
 • rookmelder
 • bewegingsmelder
 • raammagneten

Alarmsystemen Antwerpen

Bespaar tot 40% op een van de alarmsystemen in Antwerpen

Voor een veilig gevoel in uw Antwerpse woning bieden wij u een drietal tips aan

 1. Neem een alarmsysteem in huis. Houdt de inbreker of de brand weg van uw inboedel of uzelf door een alarmsysteem aan te schaffen. Door de inbraakgevoeligheid is een alarmsysteem in Antwerpen noodzakelijk en voorkomen is beter dan genezen.
 2. Schakel een specialist in. Onderschat de aanleg van een alarmsysteem niet. Een specialist kent de inbreker als geen ander en weet waar de gevaren zich bevinden in uw woning. Een specialist inhuren op het gebied van alarmsystemen in Antwerpen wordt daarom aangeraden.
 3. Bespaar op deze alarmspecialist. Doordat iedere specialist een eigen prijs hanteert, ontstaat er een prijsverschil dat tot 40% oploopt. Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van alarmspecialisten bij u in de buurt en maak gemakkelijk gebruik van dit prijsverschil. Leg de offertes naast elkaar, start met vergelijken en kies uw specialist uit. De aanvraag is al binnen 2 minuten gedaan en in 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox.